>>

OSCP Training

Voor wie is deze training?

Security professionals en IT professiomals die hun OSCP certificaat willen halen en daarmee de titel Offensive Security Certified Professional willen voeren. Dit zijn vaak security professionals in dedicated security teams van middelgrote tot grote organisaties of software developers die binnen hun team de verantwoordelijkheid voor cybersecurity naar zich toe willen trekken. Maar ook security specialisten die een volgende stap willen zetten in professionalisering kiezen vaak voor een OSCP certificering.

Voor deelname is er technische basiskennis Linux, Windows en netwerken vereist. Programmeren/scripten in een programmeertaal naar keuze is ook vereist.

Waarom zou je deze training volgen?

Bij security teams ontstaat vaak de behoefte voor begeleiding door specialisten bij certificeringstrajecten. OSCP is dé toonaangevende certificering op het gebied van pentesten en is daarmee een must voor veel security professionals. In deze training wordt de deelnemer door de trainers van Computest voorbereid op het hands-on 24-uurs OSCP-examen. De technische hands-on training leert vaardigheden als een netwerk binnendringen, scope bepalen, kwetsbaarheden te vinden en de resultaten te documenteren.

Resultaat

 • Alle onderwerpen die tijdens het officiële OSCP-examen naar voren komen zijn behandeld en toegelicht door ervaren security trainers.
 • De deelnemers hebben vele uren hands-on onder begeleiding kunnen oefenen in het officiële OSCP-lab
 • De deelnemer heeft extra ervaring kunnen opdoen in realistische pentest omgevingen
 • Alle tips-and-tricks om het OSCP-examen te kunnen halen zijn doorgegeven en heeft de deelnemer onder de knie.
 • Na afloop kan de deelnemer goed voorbereid het officiële OSCP-examen doen.

Programma

Onderwerpen die worden behandeld in de opleiding:

 • Het proces van Penetration testing, scoping en reporting
 • Gebruiken van de Linux commandline
 • Inzetten van praktische tooling bij security testen
 • Verkenning en informatievergaring
 • Scannen op kwetsbaarheden
 • Webapplicatie-specifieke kwetsbaarheden
 • Buffer overvlow kwetsbaarheden
 • Client-side aanvallen
 • Gepubliceerde exploits gebruiken
 • Omzeilen van antivirusoplossingen
 • Verhogen van rechten binnen een systeem of netwerk
 • Aanvallen op wachtwoorden
 • Aanvallen op Active Directory
 • Ervaring opdoen in de OSCP-labs

Na afronding van deze training kunnen deelnemers 24-uurs examen afleggen om hun OSCP-certificaat te behalen.

Training door onze hackers

Het belangrijkste waarin onze trainingen zich onderscheiden is dat zij worden gegeven door onze eigen ethische hackers, die ook OSCP-gecertificeerd zijn. Onze trainers zijn dus op de eerste plaats gepassioneerde hackers die op dagelijkse basis ingezet worden bij complexe security trajecten.

Door het enthousiasme waarmee zij hun kennis overbrengen en het levendig maken met voorbeelden en praktijksituaties zijn zij gewaardeerde trainers en gastsprekers. Onze trainers beschikken over HBO/Universitair werk- en denkniveau en worden geselecteerd op hun goede communicatieve vaardigheden en social skills.

Het borgen van kwaliteit

Daan Keuper is verantwoordelijk voor de overall kwaliteit van de trainingen. Hij is hacker van topniveau; hij is driemaal derde geworden in wereldwijde hack competities en heeft het nieuws gehaald met het vinden van kwetsbaarheden in de iPhone en in een personenauto. Ook heeft hij ruim 10 jaar ervaring met het geven van (security)trainingen aan technische en niet-technische deelnemers.

Daan ontwikkelt de (maatwerk) trainingen, verzorgt het lesmateriaal en houdt deze continu actueel. Hij geeft zelf trainingen en is tevens verantwoordelijk voor het selecteren, opleiden en begeleiden van andere trainers. Daan zit regelmatig bij een training om de kwaliteit en de professionaliteit van deze trainers vast te stellen en waar nodig bij te sturen. Ook vragen wij onze deelnemers na iedere training om feedback middels een anonieme tool. Deze feedback wordt door Daan en de trainers besproken om de trainingen nog verder te verbeteren.

Prijs, data en locatie training OSCP training

De training kost 2.950 euro per persoon, dit is exclusief de kosten voor het OSCP examen. De kosten voor de de PWK course + 30 dagen lab + examen bedragen $999. We houden de klassen klein (max 11 deelnemers), zodat er altijd genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Wij verzorgen een prettige en ontspannen leeromgeving. De trainingen bieden we zowel volledig virtueel aan, als op onze trainingslocatie in Zeist of bij Computest op kantoor in Zoetermeer. Wij hebben hiervoor een mooie ruimte beschikbaar waar de RIVM-richtlijnen gewaarborgd worden en waar we tevens een heerlijke lunch serveren. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om trainingen op locatie bij jouw organisatie te geven.

Maatwerk

Trainingen op maat zijn altijd mogelijk. Voor kleine of grote groepen. Onze in-company trainingen verzorgen we altijd op basis van een intake vooraf. Onze trainers verwerken de werkomgeving, tools en stack van het te trainen team in de training. Ons doel is dat de deelnemer bij terugkomst gelijk de opgedane kennis kan toepassen in de praktijk.

Dankzij de brede kennis die wij in huis hebben kunnen wij trainingen verzorgen voor allerlei doelgroepen en tot op een zeer hoog (technisch) niveau. Ook kan er toegespitst worden op een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld mobiele apps. Het is dus altijd mogelijk om een passende (maatwerk) training te organiseren.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Inschrijven of een in-company training aanvragen?

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken

Computest Academy

Interesse in een training? of wil je meer weten?

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld