>>
06-december-2018, min. leestijd

Security slimme koffiemachines geoptimaliseerd door vulnerability assessment

De Jong DUKE bracht in 2010 als een van de eerste fabrikanten koffiemachines met netwerkconnectiviteit op de markt. Drie jaar later volgde de ConnectMe-applicatie waarmee klanten als koffiebranders, servicebedrijven en de uiteindelijke afnemers kunnen inloggen op de machines. Om zeker te weten dat zowel de machine als de software geen kwetsbaarheden bevatten, selecteerde het Computest voor het uitvoeren van een vulnerability scan op deze IoT-toepassingen.

Een kwetsbaarheid in ConnectMe betekent niet alleen dat data van de koffiemachine mogelijk toegankelijk is. Het kan ook gevolgen hebben voor de rest van de organisatie, omdat ConnectMe deel uitmaakt van het netwerk. Daarom zijn IoT-toepassingen als deze belangrijke aandachtspunten in het securitybeleid van organisaties.

Monique Klein, product manager van ConnectMe: “Ook aangezien de vraag naar ConnectMe heel snel groeit, kwam zowel vanuit ons ontwikkelteam als vanuit het MT en de directie de wens om nadrukkelijk aandacht te besteden aan security. Als leverancier hebben we immers een verantwoordelijkheid om zeker te weten dat we veilige producten leveren.”

Lees in de customer story hoe de security van de koffiemachines en ConnectMe is geoptimaliseerd.

Team Smart Industry

Heb je vragen? Neem contact op met Team Smart Industry.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld