>>

Selligent waarborgt beveiliging klantdata met security-experts van Computest

Selligent is een van origine Belgisch bedrijf dat organisaties in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten adviseert en ondersteunt bij ‘consumer-first marketing’. Hiervoor levert het een geïntegreerde, cloudgebaseerde oplossing die klanten inzetten voor al hun outbound marketingactiviteiten. Organisaties die de toepassing gebruiken slaan veel (persoonlijke) consumentendata op in de database van Selligent. Om ervoor te zorgen dat deze data van alle klanten wereldwijd goed is beveiligd, werkt Selligent nauw samen met de security-experts van Computest.

Privacygevoelige data

“Wij zorgen ervoor dat marketeers consumenten via één oplossing kunnen benaderen met contextgebonden berichten die gebaseerd zijn op de realtime situatie en behoeften”, vertelt Lode Vanacken, Senior Vice President Engineering bij Selligent. “Je kunt je voorstellen dat als je consumenten echt gericht wilt benaderen, je over voldoende data van je doelgroep moet beschikken en dat het hierbij ook vaak gaat om privacygevoelige data. We wilden onze klanten het gevoel en de garantie geven dat de beveiliging van ons platform en de onderliggende database goed geregeld is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een onafhankelijke partij die met security-experts door middel van ethical hacking onze software aan serieuze testen zou kunnen onderwerpen.”

We zijn onder de indruk van de proactiviteit en kennis van de specialisten waarmee we werken.

Lode Vanacken, Senior Vice President Engineering bij Selligent

Selligent kwam destijds uit bij Pine Digital Security, dat in 2015 werd overgenomen door Computest. Daarmee werkt het nu in de Benelux al geruime tijd samen voor het testen van het Selligent-platform en de databases die onder meer gebruikt worden door uitgevers als Wolters Kluwer en de Persgroep en retailers als het Kruidvat. Ook worden de experts van Computest geraadpleegd bij andere internationale projecten zoals het uitvoeren van penetratietesten op platformen in de Verenigde Staten.

Kennis ontwikkelen

“We zijn met name onder de indruk van de proactiviteit en kennis van de specialisten waarmee we werken. De mensen van Computest zijn echt expert op security-gebied en evolueren mee met security patches die uitkomen. Daarbij zijn ze, ook niet onbelangrijk, heel klantgericht, vindt Vanacken. “Bij grote releases van ons platform kunnen we altijd een beroep op hen doen. Daarbij is het goed te zien dat de security-experts de tijd krijgen hun kennis breder toe te passen en verder te ontwikkelen. Zo was ik onder de indruk van de ontdekking van de kwetsbaarheid in de tool van de Certificate Authority StartSSL door Computest. Selligent is geen gebruiker van deze tool, maar als men zulke zaken kan blootleggen weet je zeker dat er voldoende expertise in huis is om jouw platform grondig te testen.”

De vragen die Selligent van klanten krijgt op het gebied van security en de daaraan verbonden eisen zijn de afgelopen jaren sterker geworden. Vanacken: “Ik vind het prettig te merken dat Computest daarop anticipeert. Zo denken zij mee over nieuwe oplossingen om security beter te integreren in het proces. We kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van periodieke, geautomatiseerde scans en monitoring. Voordeel daarvan is dat je doorlopend aandacht geeft aan de beveiliging van je omgeving en producten.”

Meer slagkracht

De overname van Pine Digital Security door Computest ziet Vanacken vooral als een kans: “Je merkt dat er meer slagkracht is om ons bij uiteenlopende security-vraagstukken te ondersteunen. Zo zijn we nu ook aan het kijken naar geautomatiseerde testen. Verder willen we de expertise van Computest meer benutten om aan de slag te gaan met nieuwe tools. Zo profiteren we in feite mee van hun ontwikkeling en kunnen wij ook nieuwe stappen zetten. Computest is een sterke partner waar we in alle regio’s waar we actief zijn de toekomst mee in kunnen. Wij kunnen ons blijven richten op de business en hoeven ons geen zorgen te maken over security.”

Team IT

Heb je vragen? Mail of bel ons team dat is gespecialiseerd in de IT sector.