>>

DDoS test

Heb je maatregelen genomen tegen DoS- of DDoS-aanvallen en wil je weten of ze goed werken, dan is het raadzaam een DDoS test uit te voeren.

Wat is een DDoS test?

Het doel van een (D)DoS-aanval is meestal om een netwerk of dienst te ontregelen en onbruikbaar te maken. Bij DDoS-aanvallen wordt daarvoor vaak een netwerk van systemen/computers gebruikt. Hoe groter het netwerk, hoe moeilijker het is je ertegen te wapenen. DoS-aanvallen zijn kleiner en makkelijker af te wenden, maar met de juiste software kunnen ze eenvoudig worden uitgevoerd vanaf vrijwel elke computer. Een DDoS test maakt duidelijk tot welke schaal je applicatie beschermd is tegen aanvallen. Door een DoS- of DDoS-aanval gecontroleerd te simuleren, wordt duidelijk of je beschermingsmaatregelen stand houden.

Wat doen we bij een DDoS test?

Performance DDoS

Met een DDoS test voeren we een gecontroleerde aanval uit, terwijl we een groep gebruikers op je applicatie simuleren. Zo ontdek je hoe kwetsbaar je beveiliging is en welke impact de aanval heeft op je infrastructuur en de gebruikerservaring naarmate de schaal ervan toeneemt. In plaats van een botnet gebruiken we onze eigen infrastructuur om verschillende aanvallen gecontroleerd na te bootsen. De intensiteit voeren we langzaam op zodat duidelijk zichtbaar wordt vanaf welk moment en op welke plek gebruikers er last van krijgen. Bovendien herhalen we bepaalde stappenplannen, waardoor beheerders weten waarop ze moeten letten en hoe ze het beste kunnen reageren.

Onze DDoS test simuleert de meest voorkomende typen aanvallen, zoals:

  • SYN Flood
  • UDP Flood
  • DNS amplification attack
  • Connection Flood
  • Request Flood
  • Slowloris attack

Wat krijg je na een DDoS test?

Op basis van de DDoS test krijg je een rapport. Hierin staat de testresultaten die we uitgebreid persoonlijk met je doornemen. Verder krijg je handreikingen om je verdediging tegen DDoS-aanvallen te versterken.

Performance Specialisten

Vragen over performance? Wij sparren graag met je. Bel of mail ons.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld