FOOD FOR THE BRAIN.
>>

Whitepapers door onze specialisten

Af en toe kunnen wij onze specialisten overhalen om hun specialistische, technische kennis op papier te zetten in de vorm van een paper. Dit heeft geresulteerd in een kleine library van whitepapers over actuele topics. Geen dertien in een dozijn content, want dat past niet bij onze specialisten. De papers bieden praktische tips, checklists of voorbeelden waar je direct mee aan de slag kunt. Doe er je voordeel mee!

Pentest hackers
>>

Slimmer kunnen we je niet maken... of wel?

Security whitepapers

Cyberaanvallen zelf detecteren in Microsoft Event Viewer

Natuurlijk wil jij, als systeembeheerder, jullie Microsoft-netwerk beschermen tegen indringers. Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en nieuwe kwetsbaarheden, maar hoe blijf je nu in control? We geven in dit whitepaper 8 voorbeelden van cyberaanvallen die wij in de praktijk hebben gezien en die je zelf kunt detecteren in Microsoft Event Viewer.

Lees de whitepaper
Cover whitepaper Hacker activiteit ontdekken in Microsoft Event Viewer.png
Whitepaper bug bounty cover

Dit moet je weten als je een bug bounty-programma opzet

Wil je weten of een bug bounty-programma geschikt is voor jouw bedrijf? Of wil je meer weten over bug bounty-programma's als aanvulling op je security-beleid?

Lees in deze whitepaper wanneer het een goed idee is om een bug bounty-programma op te zetten en wat je kan verwachten als je een bug bounty-programma hebt lopen. Daarnaast vind je ook een uitgebreide checklist met wat je moet doen voordat je een dergelijk programma online zet.

Lees de whitepaper

8 securityrisico's op kantoor die een hacker kan misbruiken

Als je netjes alles patcht, regelmatig updates uitvoert, goede wachtwoorden hebt, antivirus-software installeert en overal de handleiding hebt gevolgd, wat kan een hacker dan nog doen? Dat vertelt dit whitepaper je.


In dit whitepaper geven we een inkijkje in een het arsenaal van een hacker: wat zijn nou de zaken die een hacker misbruikt, maar waar de systeembeheerder niet aan denkt?

Lees de whitepaper
8 Securityrisico's
Whitepaper_Securityrisicos_DevOps_1.jpg

Securityrisico's in DevOps automation

DevOps bestaat niet zonder automation. Maar elke nieuwe technologie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. In deze paper zetten we de grootste security-gerelateerde uitdagingen uiteen die wij ervaren bij het automatiseren van onze eigen infrastructuur.

Lees de whitepaper

Omgaan met security-risico's bij de implementatie van PSD2

Voor banken en third party providers (TPP’s) betekent PSD2 dat ze hun processen en infrastructuur moeten aanpassen. Dit brengt echter de naast de nodige performance-uitdagingen voor beide partijen ook security-risico’s met zich mee. In deze whitepaper vertellen we meer over de security-risico’s en geven we tips om te zorgen dat je als bank of TPP deze risico’s elimineert.

Lees de whitepaper
Whitepaper_PSD2.jpg
Whitepaper_in_5_stappen_naar_een_veilige_infrastructuur

In 5 stappen naar een veilige IT-infrastructuur

Het is niet eenvoudig om je IT-infrastructuur te beschermen tegen kwaadwillenden en andere bedreigingen. Een enkele cyberaanval kan er al voor zorgen dat je organisatie enkele dagen stilgelegd wordt. Ben jij bekend met het maken van een risicoclassificatie voor je systemen? Breng je al doorlopend de schaduw-IT in kaart? Vanuit onze expertise en ervaring geven we 5 praktische tips die je helpen om de veiligheid van je IT-infrastructuur te waarborgen.

Lees de whitepaper

Privacy-vriendelijk testen? Geen punt!

Testen met persoonsgegevens, mag dit nu wel of mag dit niet. Uiteindelijk is het antwoord: als het noodzakelijk is wel, maar eigenlijk wil je dit niet en is het ook zelden nodig. Hoe dan ook: de tijd van ‘een kopietje van productie’ is voorbij! In deze paper bundelen Computest en Verdonck, Klooster & Associates (hierna: VKA) hun kennis en ervaring om de werelden van beveiliging, privacy en testmanagement bij elkaar te brengen.

Lees de whitepaper
Privacy-vriendelijk testen?
>>

Sneller kunnen we je zeker maken!

Performance

Performancetest in de cloud

Het belang van performancetesten in de cloud

Bedrijven die hun IT-infrastructuur verplaatsen naar de cloud voeren minder vaak performance-testen uit. Hun grootste argument is dat de infrastructuur automatisch zal opschalen en capaciteit dus geen issue is. Toch is het enorm belangrijk om de prestaties van applicaties in de cloud te testen.

Lees de whitepaper

De meest voorkomende performance-issues bij CDN-implementaties

In dit whitepaper lees je welke performance-issues we in de praktijk het meest tegenkomen bij (grote) CDN-implementaties én hoe je deze voorkomt. We vertellen allereerst hoe een CDN werkt, hoe zij load balanceren en content managen. Daarna worden de meest voorkomende performance issues gedeeld en uitgelegd.

Lees de whitepaper
Meest voorkomende performance-issues
Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld