FOOD FOR THE BRAIN.
>>

Onze security whitepapers

8 securityrisico's op kantoor die een hacker kan misbruiken

Als je netjes alles patcht, regelmatig updates uitvoert, goede wachtwoorden hebt, antivirus-software installeert en overal de handleiding hebt gevolgd, wat kan een hacker dan nog doen? Dat vertelt dit whitepaper je.
In dit whitepaper geven we een inkijkje in een het arsenaal van een hacker: wat zijn nou de zaken die een hacker misbruikt, maar waar de systeembeheerder niet aan denkt?

Lees deze whitepaper
8 Securityrisico's
Securityrisico's in DevOps

Securityrisico's in DevOps automation

DevOps bestaat niet zonder automation. Maar elke nieuwe technologie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. In deze paper zetten we de grootste security-gerelateerde uitdagingen uiteen die wij ervaren bij het automatiseren van onze eigen infrastructuur.

Lees deze whitepaper

Omgaan met security-risico's bij de implementatie van PSD2

Voor banken en third party providers (TPP’s) betekent PSD2 dat ze hun processen en infrastructuur moeten aanpassen. Dit brengt echter de naast de nodige performance-uitdagingen voor beide partijen ook security-risico’s met zich mee. In deze whitepaper vertellen we meer over de security-risico’s en geven we tips om te zorgen dat je als bank of TPP deze risico’s elimineert.

Lees deze whitepaper
Whitepaper_PSD2.jpg
Whitepaper_in_5_stappen_naar_een_veilige_infrastructuur

In 5 stappen naar een veilige IT-infrastructuur

Het is niet eenvoudig om je IT-infrastructuur te beschermen tegen kwaadwillenden en andere bedreigingen. Een enkele cyberaanval kan er al voor zorgen dat je organisatie enkele dagen stilgelegd wordt. Ben jij bekend met het maken van een risicoclassificatie voor je systemen? Breng je al doorlopend de schaduw-IT in kaart? Vanuit onze expertise en ervaring geven we 5 praktische tips die je helpen om de veiligheid van je IT-infrastructuur te waarborgen.

Lees deze whitepaper

Onze performance whitepapers

Privacy-vriendelijk testen? Geen punt!

Testen met persoonsgegevens, mag dit nu wel of mag dit niet. Uiteindelijk is het antwoord: als het noodzakelijk is wel, maar eigenlijk wil je dit niet en is het ook zelden nodig. Hoe dan ook: de tijd van ‘een kopietje van productie’ is voorbij! In deze paper bundelen Computest en Verdonck, Klooster & Associates (hierna: VKA) hun kennis en ervaring om de werelden van beveiliging, privacy en testmanagement bij elkaar te brengen.

Lees deze whitepaper
Privacy-vriendelijk testen?
Performancetest in de cloud

Het belang van performancetesten in de cloud

Bedrijven die hun IT-infrastructuur verplaatsen naar de cloud voeren minder vaak performance-testen uit. Hun grootste argument is dat de infrastructuur automatisch zal opschalen en capaciteit dus geen issue is. Toch is het enorm belangrijk om de prestaties van applicaties in de cloud te testen.

Lees deze whitepaper

De meest voorkomende performance-issues bij CDN-implementaties

In dit whitepaper lees je welke performance-issues we in de praktijk het meest tegenkomen bij (grote) CDN-implementaties én hoe je deze voorkomt. We vertellen allereerst hoe een CDN werkt, hoe zij load balanceren en content managen. Daarna worden de meest voorkomende performance issues gedeeld en uitgelegd.

Lees deze whitepaper
Meest voorkomende performance-issues