>>

Incident Response Readiness Assessment

Wil je weten hoe goed jouw organisatie voorbereid is om cyberincidenten aan te pakken en te verhelpen? Vraag je je af of jouw mensen, processen en technologie goed zijn voorbereid op een voorspoedig herstel van de activiteiten en business in het geval van een cyberaanval, en wil je weten welke aspecten je zou moeten verbeteren? Het Incident Response Readiness Assessment is precies waar je naar op zoek bent.


Voordelen van het Incident Response Readiness Assessment

 • Verkrijg waardevolle inzichten in de effectiviteit van jouw incident-, detectie- en responsmogelijkheden.
 • Krijg duidelijk omschreven en praktisch uitvoerbare stappen om jouw 'incident response readiness' te verbeteren.
 • Zorg voor sneller herstel van systemen en operatie na een cyberincident.

Wil je weten hoe goed je bent voorbereid op het afhandelen van cyberincidenten?

Met het Incident Response Readiness Assessment wordt beoordeeld in hoeverre jouw organisatie in staat is om cyberincidenten af te handelen door de organisatorische en technische gereedheid van de incident response planning te evalueren. Het assessment zal de IR mogelijkheden in fases zoals analyse, beheersing, uitroeiing en herstel afzetten tegen jouw huidige mensen, processen en technologie om potentiële gaps te identificeren om snel en efficiënt te herstellen.

De aanbevelingen worden gedocumenteerd en geprioriteerd in een praktisch stappenplan dat kan worden gebruikt om de capaciteit om cybersecurity-incidenten aan te pakken van de organisatie te verbeteren.

Wat wij voor jou doen

De dienst wordt geleverd door middel van interviews met de belangrijkste stakeholders, zodat onze experts de cyberincident management prestaties van de organisatie kunnen beoordelen. Wij beoordelen de organisatorische gereedheid (responsstrategie, procedures en processen die zijn ingesteld), de technische gereedheid (technische maatregelen en tooling) en de operationele gereedheid (de capaciteiten van het incident response-team).

Alle aspecten van het assesment worden uitgezet in een iteratieve ontwikkelingscyclus om een continue verbetering van incident management te garanderen.

Belangrijkste kenmerken van de Incident Response Readiness Assesment

 1. Verkrijg een objectieve beoordeling van jouw huidige incident response readiness-niveau.
 2. Ontvang een rapport met de bevindingen en aanbevelingen voor verbeteringen van zowel de organisatorische als technische gereedheid.
 3. Begrijp wat de impact van een incident op jouw huidige organisatie zou zijn en hoe je die impact in de toekomst kunt verminderen.
 4. Ontvang een stappenplan met geprioriteerde en praktische stappen die je kunt nemen om jouw readinessniveau op effectieve wijze te verbeteren.
 5. Laat onze security experts de aanbevolen herstelstappen met de relevante stakeholders bespreken en toelichten.

Incident Response Readiness Assessment versus Cyber Security Assesment: welke past bij jou?

Ons team is toegewijd aan het vinden van de juiste securityoplossing voor jouw specifieke vragen, securityniveau en je budget. Cyberaanvallen blijven een grote uitdaging voor organisaties, daarom is het van het grootste belang dat strategische en operationele teams voorbereid zijn om dergelijke incidenten aan te pakken. Klaar zijn voor incident respons is een aanvulling op je security volwassenheid en daarmee op jouw security visie. Respons is echter slechts één aspect van die security volwassenheid. Er moeten ook preventie- en detectiemaatregelen ingeregeld zijn om ervoor te zorgen dat de organisatie de impact van een incident kan beperken. Als je een volledig overzicht van jouw securitystatus wilt, kun je ons Cyber Security Assessment overwegen.

Waarom is het het beste om met Computest te werken?

 • Hands-on expertise

Onze teams hebben jarenlange expertise in het samen ontwikkelen van securitystrategieën met bedrijven uit diverse sectoren .

 • Service op maat

Onze diensten, frameworks en deliverables zijn op maat gemaakt om aan te sluiten bij de positionering en ambities van jouw organisatie.

 • Actiegerichte deliverables

Onze deliverables en adviezen zijn direct bruikbaar in de praktijk en kunnen worden toegepast om je securitybeleid aan te passen en te verbeteren.

Onze hackers

Zou je in contact willen komen met onze ethische hackers? Mail of bel

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld