THE MORE COMPLEX IT IS, THE MORE EXCITED WE ARE.
>>

Hot topics explained

Vaak worden er termen gebruik in onze business die iets meer uitleg nodig hebben. De experts weten doorgaans precies wat er wordt bedoeld met een pentest of een Ddos aanval. Maar wij merken dat veel van onze relaties ons vaak vragen naar basisuitleg over de gebruikte terminologie.

Op deze pagina willen wij daarom wat meer achtergrond geven rondom veel gebruikte termen in ons vakgebied. Suggesties zijn van harte welkom!

Internet of Things

Het Internet of Things (IoT) is een netwerk van verbonden apparaten die via het internet communiceren en gegevens verzamelen en delen. Hoe kan het dat er zoveel IoT-producten op de markt zijn waarvan de security niet op orde is? In de industrie en gezondheidszorg worden veelvuldig IoT-toepassingen gebruikt om onder andere apparatuur te monitoren en te onderhouden.

Meer lezen
Beveiliging-kantoornetwerk.jpg
Ransomware2.jpg

Wat is ransomware nu precies?

Ransomware is een type kwaadaardige software waarmee een hacker je computer vergrendeld of bestanden versleuteld. In het laatste geval wordt ook wel gesproken van cryptoware. Alleen door losgeld (ransom) te betalen kun je weer toegang krijgen tot je computer en bestanden. Het is belangrijk om je als persoon te beschermen tegen ransomware.

Meer lezen

Ddos aanvallen

Bij een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) wordt er vanuit een netwerk van computers in een keer een massale hoeveelheid data naar een server gestuurd. Doordat de servers deze informatie niet kunnen verwerken gaan ze tijdelijk offline of zijn ze slecht bereikbaar. Het is lastig maar mogelijk om je als bedrijf te wapenen tegen een Ddos aanval.

Meer lezen
3-5.jpg