>>
27-februari-2023, min. leestijd

Computest hackathon: de culturele vorming editie

De hackathon, een event waar onze collega’s altijd reikhalzend naar uitkijken! Tijdens een hackathon leggen wij onze vaste werkzaamheden neer om een dag non-stop creatieve ideeën te bedenken én uit te voeren. De diverse teams bestonden deze keer uit security specialisten, marketeers, recruiters en business developers. Dit zorgde voor originele ‘antwoorden’ op de casus.

Het thema van de hackathon was ‘culturele vorming’. Ieder team kreeg de opdracht om het kantoor op een bijzondere manier op te vrolijken. De teams gingen fanatiek van start met het schetsen van allerlei ideeën op whiteboards. Daarna rende iedereen (figuurlijk dan) naar de hamers, boren en ander gereedschap om de gemaakte plannen uit te voeren. ‘Oude’ spullen werden in combinatie met een technisch-creatief randje omgevormd tot ware conversation pieces. De competitie was merkbaar doordat de teams tussendoor bij elkaar kwamen kijken voor ‘inspiratie’ en af en toe wat spullen ongezien meenamen. ;-)

hackathon

Voor één dag ontpopten onze briljante techneuten zich tot ware kunstenaars. Zo maakte één van de teams een schilderij van computeronderdelen. Deze hangt nu met trots aan de muur! Een ander team kwam op de proppen met een knalroze mini Mercedes. Ben je binnenkort een keer op ons kantoor? Dan zou het zomaar eens kunnen dat er een opgevoerde speelgoedauto voorbij komt racen.

Onze supersociale nerds wisten ook een oplossing te bedenken voor een collega die niet aanwezig kon zijn bij het evenement. Bij de vorige hackathon was het thema ‘robots’. Een team toverde één van deze gemaakte robots om in en zelfstandig rijdende robot. Gedurende de dag reed de robot met een camera door de gangen, zodat de thuisblijver ook mee kon genieten van alle activiteiten op kantoor.

hackathon

Tot slot verzamelden alle teams zich in de kantine en werden de uitvindingen gepresenteerd. De een succesvol, de ander misschien iets minder. We hebben in ieder geval hard kunnen lachen met elkaar. Er werden prijzen uitgedeeld in de categorieën techniek, creativiteit en schoonheid. Ook was er een speciale ‘vierde’ prijs. De winnaars van deze prijs mogen de volgende hackathon organiseren. Natuurlijk lieten we niemand met lege handen naar huis gaan; alle deelnemers ontvingen een medaille voor hun inzet. Een mooie afsluiter van een supergezellige dag!

Gelukkig hebben we de beelden nog! Proef de sfeer in onze aftermovie en bekijk alle hoogtepunten.


We kijken alweer uit naar de volgende hackathon en zijn benieuwd welke unieke uitvindingen dan worden gedaan.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld