>>
28-december-2022, min. leestijd

Werken bij Computest: echt zo leuk als het lijkt?

Bij Computest zijn we altijd op zoek naar nieuwe talent om ons team mee te versterken. We vinden het daarom ook belangrijk dat nieuwe collega’s een warm welkom krijgen. Om te kijken of dit in de praktijk echt zo is, spreken we regelmatig met nieuwe medewerkers over hun eerste maanden bij Computest. Voldoet de job aan de verwachtingen? Zijn je collega’s een beetje aardig voor je? En heb je het gevoel dat je jezelf kan ontwikkelen? Ditmaal spraken we met Jette Heijna, Young Professional QA en Lisa Knijnenburg, Junior Test Specialist over hun eerste maanden bij Computest en SYSQA (sinds kort onderdeel van Computest).

FvD-Computest-LR-0914 Floor Lyra Julia

Om bij het begin te beginnen

Jette en Lisa zijn nu beiden een aantal maanden in dienst. Jette is afgelopen september begonnen en Lisa per oktober. Hoe kwamen ze bij Computest terecht? Jette: “Na mijn studie Kunstgeschiedenis was het lastig om een baan te vinden in dit werkveld. Daarom ben ik me gaan oriënteren op andere functies. Al zoekende kwam ik erachter dat ik ook interesse heb in IT, dus ben ik via Google gaan zoeken naar bedrijven die een IT-baan met opleiding aanboden. In de vele resultaten stond ook SYSQA. De site sprak me aan en ik heb meteen online gesolliciteerd. Nog dezelfde dag werd ik gebeld.”

Lisa kwam niet via een zoekmachine, maar via een collega terecht bij Computest. “Lyra, een vriendin van mij, is afgelopen februari gestart bij Computest. Op basis van haar verhalen werd ik ook enthousiast, maar ik zat nog midden in mijn opleiding. Na deze opleiding ben ik bij een andere organisatie aan de slag gegaan als Front-end developer, maar dat was toch niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Toen ik met Lyra over haar werkzaamheden bij Computest sprak, wist ik het meteen. Het was tijd voor een switch.”

Toen Jette en Lisa Computest eenmaal gevonden hadden was het tijd voor een verdere kennismaking. Uit het sollicitatiegesprek bleek voor beiden al snel dat ze hier helemaal goed zaten. Jette: “Het sollicitatiegesprek was erg fijn. Ik kreeg meteen het gevoel dat ik op de juiste plek zat. Ook kreeg ik de ruimte om te laten zien wie ik ben en wat ik in huis heb. Daarnaast kreeg ik ook alle informatie die ik nodig had om te kijken of Computest als bedrijf bij mij zou passen. Een paar dagen later kon ik het online assessment doen en weer een paar dagen later had ik een laatste gesprek. Diezelfde dag nog ontving ik een arbeidsovereenkomst in mijn mail.”

Ook voor Lisa was het sollicitatiegesprek een schot in de roos. “Ik vond het een ontzettend fijn en gezellig gesprek. Het was ook precies hoe ik het me voorgesteld had toen ik hier solliciteerde. Ik voelde me gelijk welkom en thuis.”

Before and after

De eerste indruk was dus erg goed, maar daarna moet natuurlijk nog maar blijken of het echt zo geweldig is als het lijkt. Daarom vroegen we Jette en Lisa wat hun beeld was van Computest voordat ze begonnen en of dat beeld nog steeds klopt. Jette: “Het beeld dat ik voor mijn sollicitatie had van Computest was dat het een sfeervol, informeel bedrijf is met veel kennis in huis. Een bedrijf dat samen met jou kijkt wat je sterke kanten zijn en waar je jezelf nog in kan ontwikkelen. Nu een ik een aantal maanden verder ben kan ik bevestigen dat dit ook echt zo is. Daarnaast zijn de werkzaamheden bij Computest, zoals QA en testen, in mijn ogen belangrijk binnen het vakgebied en bieden we dus ook echt concrete meerwaarde aan organisaties. Gesprekken met collega’s zorgen voor gezelligheid, maar daarnaast merk je ook hoeveel kennis iedereen heeft en hoe groot de groeimogelijkheden binnen Computest zijn.”

Ook Lisa vindt dat Computest de verwachtingen waarmaakt: “Ik verwachte een bedrijf met hardwerkende mensen, waar zelfontwikkeling hoog in het vaandel staat en met een informele sfeer alsof je samenwerkt met vrienden. En dat is ook zeker zo. Gezelligheid en hard werken staan centraal. Als het nodig is kunnen we als team flink gas geven en daar tegenover staan leuke extra’s zoals etentjes met je team en een studiereis. Er zijn veel collega’s van wie je kan leren en wie je om hulp kan vragen als je dat nodig hebt. Iedereen is ook bereid om je te helpen, wat ik erg belangrijk vind. Daarnaast kun je met iedereen een praatje maken en makkelijk contact leggen via Telegram. En iedereen is geïnteresseerd, vriendelijk en behulpzaam wanneer ik ze spreek! De verschillende Telegram chats vind ik ook echt leuk, en goed voor het samenhorigheidsgevoel.”

kantoor zoetermeer computest devops

Aanrader

Na al deze positiviteit denken we het al te weten, maar toch stellen we de vraag aan onze nieuwe collega’s: zouden jullie Computest aanraden aan vrienden, familie of kennissen die ook in de IT zouden willen werken? Beiden reageren positief. Jette: “Dat doe ik al! Computest is echt een fijn en goed bedrijf om te gaan werken als je aan de slag wil in de IT. Ik heb de hele sollicitatieprocedure en onboarding als prettig ervaren en ook nu, na de onboarding, heb ik het enorm naar mijn zin en word ik goed begeleid.”

Ook Lisa vindt een baan bij Computest een aanrader. “Zeker! Veel andere IT-banen vragen jaren ervaring voor een junior functie, maar bij Computest krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen. En dat ook nog eens zonder ‘wurgcontract’ waarbij je alles terug moet betalen als je besluit binnen een bepaalde periode weg te gaan. Dus zelfs als je nog niet zeker weet of IT helemaal jouw ding is, kan je hier met een gerust hart aan de slag, en dat raad ik iedereen aan.”

Ook werken bij Computest?

Weten of er voor jou een leuke functie is bij Computest? Check hier onze vacatures.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld