>>

TBX - Tech Business Accelerate 2021

TBX is dé langverwachte opvolger van de IT-vakbeurs Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo! Dit grootste IT event in Nederland biedt bezoekers zowel live als online toegang tot presentaties over de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT, inspiratiesessies en uitgebreide netwerkmogelijkheden.

Computest security researcher Thijs Alkemade is gevraagd om tijdens TBX te vertellen over de Zoom-hack eerder dit jaar. Samen met Daan Keuper won hij in april de internationale Pwn2Own hackwedstrijd door succesvol misbruik te maken van de gevonden kwetsbaarheden in het populaire platform Zoom. Hierdoor was het mogelijk de laptop of pc van een gebruiker over te nemen.

Impact van kwetsbaarheid in Zoom
Thijs legt in zijn presentatie uit wat de impact van deze kwetsbaarheid in Zoom op grote organisaties had kunnen zijn bij kwaadwillig gebruik en hoe dit risico zoveel mogelijk kan worden beperkt. Maatregelen om aanvallers op bedrijfsnetwerken te detecteren ontbreken vaak, waardoor aanvallers via de computer van één medewerker eenvoudig toegang verkrijgen tot interne systemen. Wij moeten accepteren dat alle software die we gebruiken, kritieke kwetsbaarheden kunnen bevatten. Met dit in het achterhoofd is het belangrijk dat bedrijven de juiste detectie- en preventiemaatregelen toepassen.

Aanmelden
Wil jij bij de presentatie van Thijs op 3 november 2021 om 11.30-12.15 uur in Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn?
Registreer je snel voor een live of online deelname via de website van TBX.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld