>>
17-juli-2020, min. leestijd

Computest voert vulnerability assessment uit voor platformen Koninklijke Nederlandse Golf Federatie

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft Computest geselecteerd voor het uitvoeren van een vulnerability assessment voor zijn platformen en app. Hierin wordt persoonsinformatie van golfers opgeslagen. Dankzij de samenwerking met Computest is de NGF ervan verzekerd dat de veiligheid van de persoonsinformatie van golfers binnen de platformen is gewaarborgd.

Privacy persoonsgegevens leden

De NGF behartigt de belangen van golfers en golfclubs, onder andere via de websites GOLF.nl, golfraak.nl, joostLuiten.com en de app GOLF.nl. De GOLF.nl website en app werden ontwikkeld zodat spelers hun scorekaarten voor het updaten van de zogenaamde handicap digitaal kunnen indienen. Het doel van de app is tevens het enthousiasmeren van golfers om vaker te spelen en zichzelf te verbeteren. Onderdeel van de functionaliteit is daarom een community: golfers kunnen vrienden worden, op elkaars timeline zien wie waar aan het golfen is (de app ondersteunt baanherkenning via GPS) en rankings bekijken.

Vulnerability assessment

Om er zeker van te zijn dat de persoonsinformatie van golfers binnen deze platformen veilig is en kwaadwillenden zich geen toegang kunnen verschaffen, liet de NGF een vulnerability assessment uitvoeren door Computest. Lees in deze klantcase meer hierover en hoe Erik Vrieling, projectmanager en product owner, de samenwerking met Computest heeft ervaren.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld