>>
14-mei-2020, min. leestijd

NS volgt Security in DevOps-training bij Computest

NS, de grootste mobiliteitsaanbieder van Nederland, heeft Computest ingeschakeld voor het geven van een Security in DevOps-training. Binnen NS zijn veel processen gedigitaliseerd. De Security in DevOps-training van Computest zorgt ervoor dat DevOps-teams van NS al in de bouwfase van digitale toepassingen bewust zijn van security-risico's en hoe deze afgedekt moeten worden.

IT-specialisten van NS volgden al eerder een training van Computest waarin ze leerden te denken als een hacker en applicaties op veiligheid te testen. NS wilde een volgende stap zetten en developers meer inzicht geven in het veilig ontwikkelen van applicaties, ofwel ‘security by design’. Daarmee wordt de kans op de introductie van onveilige applicaties verkleind.

Onno Wierbos, non-functional test lead bij NS: “Computest is voor ons een belangrijke partner bij security-vraagstukken en heeft veel praktijkervaring in huis. Het was dus niet meer dan logisch om hen in te schakelen om ons ook te helpen met het vergroten van de kennis over veilige applicatie-ontwikkeling.”

Lees hier meer over de Security in DevOps-training bij NS en over de ervaringen van een deelnemer.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld