>>
22-januari-2021, min. leestijd

Security-expert van Computest officieel gecertificeerd als Azure Security Engineer

We hebben er sinds kort een Azure Security Engineer bij. Jurian van Dalfsen is nu officieel Microsoft Certified Azure Security Engineer. Met dit certificaat toont onze security-specialist aan dat hij uitgebreide inhoudelijke expertise heeft van het beveiligen van Microsoft Azure in zowel cloud- als hybride-omgevingen.

Kennis Azure Security Engineer

Tijdens de cursus leerde onze security-expert Jurian wat er belangrijk is bij het gebruik van Azure; bijvoorbeeld hoe je een Azure SQL database gebruikt en configureert en wat er dan belangrijk is op gebied van security. Hoe bepaal je bijvoorbeeld hoe er ingelogd kan worden en wie er kan er inloggen? Ook leerde hij welke diensten Azure zelf aanbiedt om je omgeving verder te beschermen. Een voorbeeld daarvan is Identity Protection waarbij je als IT-beheerder een goed beeld krijgt van verdacht gedrag op accounts van je medewerkers en direct in actie kan komen als dat nodig is.

Opleiding tot Azure Security Engineer

Jurian deed er ruim een half jaar over om Azure Security Engineer te worden. Hij maakte er zijn specialisatie van door eerst binnen Computest alle security-vragen rondom Microsoft Azure op te pakken. Om te voldoen aan alle eisen voor het certificaat vulde hij daarna in ongeveer twee maanden zijn inhoudelijke kennis verder aan met de uitgebreide documentatie die Microsoft aanbiedt en via enkele externe bronnen. Daarmee kreeg hij beter inzicht in de mogelijkheden en diensten die Microsoft Azure biedt om de IT-omgeving van een bedrijf te beschermen. Hij zette ook zelf een Microsoft Azure-omgeving op. Daarmee kon hij zijn kennis direct in de praktijk toepassen. Door vanuit het oogpunt van een hacker te kijken, weet hij hoe een omgeving zo veilig mogelijk kan worden ingericht.

Wat betekent deze certificering voor Computest-klanten?

Jurian van Dalfsen over de toegevoegde waarde van Microsoft Certified: Azure Security Engineer-certificaat: “Omdat we nu alle standaardconfiguraties van Azure kennen en weten wat daar de risico’s van zijn, kunnen we klanten adviseren die net begonnen zijn met Azure en zeker willen weten of ze hun Azure-omgeving goed geconfigureerd hebben. Ook kunnen we samen met klanten kijken naar de specifieke risico’s in hun omgeving en kunnen we aanbevelingen doen over hoe ze hun omgeving beter kunnen beschermen.”

Meer weten over het beveiligen van een Azure-omgeving?

Heb je vragen over de security van jullie Azure-omgeving? Neem dan contact op met onze Azure Security Engineer via mail jvandalfsen@computest.nl. Hij doorloopt dan samen met jullie de Azure-omgeving en zo komen de belangrijkste security-onderwerpen aan bod. Op basis daarvan krijgen jullie van ons een concreet advies om de beveiliging van jullie Azure-omgeving verder te verbeteren.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld