>>

Computest zorgt voor structurele security-ondersteuning KidsKonnect-platform

KidsKonnect bouwt betrouwbare software voor de gastouder- en kinderopvang en voor het basisonderwijs. De organisatie is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Inmiddels gebruikt ruim 65 procent van de kinderdagverblijven in Nederland de software van KidsKonnect. Omdat er gegevens van kinderen en ouders worden opgeslagen, is het zo goed mogelijk afdekken van security-risico’s een belangrijk aandachtspunt. Om bij security-uitdagingen sneller security-experts te kunnen inschakelen en de juiste maatregelen te nemen, heeft KidsKonnect onlangs gekozen voor de Security Assurance-oplossing van Computest.

Screen Shot 2022-07-01 at 12.49.46

Business Need: Structurele security-ondersteuning

KidsKonnect werkte al geruime tijd samen met Computest. Er werd jaarlijks een pentest door Computest uitgevoerd. Door diverse overnames nam het aantal systemen op het KidsKonnect-platform de afgelopen jaren echter sterk toe. Daardoor ontstond er bij KidsKonnect een groeiende behoefte aan meer structuur en continuïteit in de security preventie.

Stephan Eizinga, Manager Operations en IT: “Security heeft bij ons hoge prioriteit, want we bewaken gegevens van veel gezinnen in Nederland. Doordat we door alle overnames echter steeds meer systemen moesten managen, werd ons IT-landschap steeds complexer. Je kunt een systeem van een overgenomen partij namelijk niet zomaar uitfaseren. Het was onze taak als IT-afdeling om het systeem dan zo veilig mogelijk te maken. We merkten toen dat er bij ons steeds meer behoefte ontstond om structureel security-experts te kunnen raadplegen. Dat was voor ons de belangrijkste reden om te kiezen voor Security Assurance.”

kidskonnect

Oplossing: direct toegang tot security-experts

Security Assurance heeft een aantal belangrijke voordelen voor KidsKonnect. Het allerbelangrijkste is dat KidsKonnect nu altijd een security-expert van Computest kan inschakelen. Stephan: “Snel schakelen is enorm belangrijk bij security-issues dus deze dienstverlening geeft ons veel rust. We hebben erg goed contact met onze security-expert die we, indien nodig, direct kunnen bellen. Ook plant en regelt onze contactpersoon de security-testen voor ons waardoor we nog verder worden ontzorgd.”

Dankzij Security Assurance hebben we op security-gebied nu echt een partner die naast ons staat en met ons meekijkt en ons advies geeft. Dat geeft een veilig gevoel.

Stephan Eizinga, Operational Manager KidsKonnect

Als onderdeel van de dienstverlening van Computest wordt Marvin ingezet, een tool voor het monitoren van kwetsbaarheden en aanvallen van bedrijfskritische systemen. Dit is een waardevolle toevoeging aan de dagelijkse security-scans die KidsKonnect zelf uitvoert. Verder wordt KidsKonnect bij eventuele kwetsbaarheden nu direct geïnformeerd door Computest en wordt er advies gegeven over het zo snel mogelijk oplossen van de eventuele kwetsbaarheid.

Een ander groot voordeel van Security Assurance vindt Stephan dat KidsKonnect nu een vast bedrag per maand betaalt: “Omdat er niet steeds offertes hoeven te worden aangevraagd bij Computest, zijn de doorlooptijden van onze security-testen nu een stuk korter. Het biedt onze directie bovendien beter inzicht in de jaarlijkse security-kosten.”

“We zijn erg tevreden over de samenwerking met Computest. We hebben met hen echt een professionele security-partner die naast ons staat en waarmee we samen kunnen kijken naar hoe we onze security op een zo hoog mogelijk niveau kunnen brengen. We kunnen Computest en Security Assurance dan ook zeker aanbevelen”, aldus Stephan.

Wil jij ook werken aan optimale security in jullie bedrijf?

Lees hier meer over Security Assurance of neem direct contact op met een van onze experts via info@computest.nl of bel 088-7331337.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld