YOU TEACH. WE TEST.
>>

Onderwijs

Klassen vol tablets, on-line leerlingvolgsystemen, speciale apps voor ouders: de transformatie van analoog naar digitaal binnen het onderwijs is niet meer te stoppen. Niet alleen groeit het gebruik van digitale leermiddelen, het digitale landschap wordt ook alsmaar complexer: steeds vaker worden applicaties aan elkaar gekoppeld, en steeds meer gebruikers (scholen, leerkrachten, leerlingen en ouders) krijgen toegang.

De digitale ontwikkelingen binnen het onderwijs roepen ook nieuwe vragen op. Hoe waarborg je de privacy van leerlingen? Wat betekent het verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens voor je software? En hoe gaat je applicatie om met seizoens- en tijdsgebonden deadlines en piekmomenten?

Buiten kijf staat dat software voor het onderwijs moet voldoen aan hoge kwaliteit. Als testpartij helpen wij educatieve uitgeverijen en softwareleveranciers bij het waarborgen van die kwaliteit. Op het gebied van performance, security en functional. Computest heeft jarenlange ervaring in de sector onderwijs, en ons team denkt graag met je mee met flexibele en gedegen softwaretesting oplossingen.

Education-01.png

Team Onderwijs

Wil je meer weten over onze werkzaamheden in jouw sector? Neem contact met ons op.

HACKERS NEVER SLEEP. NEITHER DO WE.
>>

Onze specialisten

aan het woord
Lees meer
>>

Onze diensten in de sector

Top 3

Stresstest

Bij het uitvoeren van een stresstest bootsen we in een veilige omgeving een waarheidsgetrouwe situatie na. Hierin simuleren we het gebruikersgedrag bij maximale (piek)belasting. Dit doen we bijvoorbeeld op je populairste pagina’s, bij veelvoorkomende transacties of zware functionaliteiten. Door de druk steeds verder op te voeren ontdekken we waar de grenzen van je systeem liggen en signaleren we waar in de keten precies de knelpunten zitten.

Lees meer

Security test: Vulnerability Assessment

Met een vulnerability assessment controleren we alle systemen in jouw organisatie op veel voorkomende zwakke plekken. Ook kijken we naar de gecompliceerde kwetsbaarheden waarvoor een hacker meer motivatie en kennis nodig heeft. Hierbij identificeren we bovendien ‘defence in depth’ items. Dit zijn maatregelen die je kunt treffen om te zorgen voor een hoger beveiligingsniveau. Het assessment kan verder worden afgestemd op specifieke richtlijnen van een audit om aan bepaalde normen te voldoen.

Lees meer

DDoS

Een DDoS-test maakt duidelijk tot welke schaal je applicatie beschermd is tegen aanvallen. Met een DDos-test voeren we een gecontroleerde aanval uit, terwijl we een groep gebruikers op je applicatie simuleren. Zo ontdek je hoe kwetsbaar je beveiliging is en welke impact de aanval heeft op je infrastructuur en de gebruikerservaring naarmate de schaal ervan toeneemt. In plaats van een botnet gebruiken we onze eigen infrastructuur om verschillende aanvallen gecontroleerd na te bootsen.

Lees meer
>>

Klanten

aan het woord
>>
Even voorstellen

Wie zijn wij?

>>

Nieuwsgierig geworden?

Contact

Follow us

Wil je ons volgen via social? Kies het platform van jouw voorkeur.

Op de hoogte

Wil je dat we je op de hoogte houden van leuke ontwikkelingen of events in onderwijs?

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken

Direct contact?

Laat je nummer achter en iemand uit ons team belt je zo snel mogelijk terug.

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken
Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld