>>

Workshop: Hoe krijg ik mijn collega's mee in cybersecurity best practices?

Voor Security Managers, CISO's, PO's en IT Managers werkzaam in gemeentes

Als security professional werkzaam binnen een gemeente heb je te maken met verschillende bestuursdiensten, afdelingen en procedures die het doorvoeren van cybersecurity maatregelen soms traag of moeizaam maken. In theorie ziet iedereen het belang wel van deze maatregelen, maar in de praktijk blijkt het moeilijk om toch de mensen binnen die verschillende afdelingen en bestuursdiensten ook écht te laten meewerken aan een betere cybersecurity.

Gedragsverandering blijvend binnen een bestaande bedrijfscultuur doorvoeren staat bekend als een lastig vraagstuk. Maar als CISO, security manager, of IT manager verantwoordelijk voor cybersecurity is dat wél onderdeel van jouw takenpakket. Maar hoe pak je dat aan?

Gemeente Zoetermeer + Computest nodigen je uit

Kom op 29 november 2018 naar de workshop

Gemeente Zoetermeer en Computest begrijpen dat je op zoek bent naar gelijkgezinden en ervaringsdeskundigen op dit gebied. Dat je het idee hebt dat er vast methodes, best practices of lessons learned zijn - specifiek van gemeenteland collega's - die jou kunnen helpen efficiënter en effectiever maatregelen en gedragsveranderingen blijven te laten doorvoeren binnen de gemeente waar jij werkzaam bent.

Daarom organiseren zij samen een workshop "Hoe krijg ik mijn collega's mee in cybersecurity best practices?" op 29 november 2018, op het hoofdkantoor van Computest in Zoetermeer. Schrijf je snel in en reserveer jouw plaats. Het aantal inschrijvingen is beperkt zodat er voldoende ruimte is voor het bespreken van specifieke business cases of vraagstukken van de deelnemers.

Programma en onderwerpen

Programma

  • 16:00 ontvangst met hapje en drankje
  • 16:30 welkomstwoord door Nando van der Klooster, security specialist bij Computest
  • 16:45 Gemeente Zoetermeer wat wel en niet heeft gewerkt bij hen (lessons learned) en hoe ze uiteindelijk tot een meer cybersecure gemeente zijn gekomen
  • 17:15 pauze, tijd om te netwerken en praten met mensen werkzaam in dezelfde sector/soortgelijke functies
  • 17:45 Tips en tricks van security specialist Nando van der Klooster - gereedschap in je cybersecurity toolbox
    • Ook bespreekt hij Typo 3 en platformx y en Z
  • 18:15 paneldiscussie/vragenronde/businesscases
  • 18:30 slot

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld