>>

Scrum Master

[ This page is under construction. The English translation will be available shortly. ]

De scrum master is verantwoordelijk voor het op correcte wijze uitvoeren van de Agile werkwijze binnen het DevOps proces. Dit doet hij/zij door er voor te zorgen dat iedereen binnen de organisatie op de hoogte is van de werkwijze, door het werkproces te faciliteren en door eventuele belemmeringen uit de weg te helpen.

Een scrum master is onmisbaar om een DevOps proces vloeiend te laten verlopen. Onze scrum masters zorgen voor een goede samenwerking binnen en buiten het DevOps team, en zorgen er voor dat elk team optimaal kan presteren!

Wat doet een scrum master dan precies?

Scrum is een term die afkomstig is uit de rugbysport. Bij een scrum probeert een team samen een doel te bereiken en de wedstrijd te winnen. Samenwerking is heel belangrijk en men moet snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.

Een scrum master wordt vaak gezien als een spin in het web binnen het DevOps proces, hij of zij weet met alle lagen binnen de organisatie te communiceren, en zorgt dat de juiste mensen met elkaar om tafel gaan. De taken van een scrum master verschillen dan ook sterk per organisatie, maar bevatten vaak tenminste:

  • Het faciliteren van het agile proces en het trainen van het team in alle DevOps spelregels
  • Het wegnemen van belemmeringen en bottlenecks in het werkproces
  • Het coachen van het DevOps team in zelforganisatie
  • Het coachen van de organisatie in DevOps
  • Het ondersteunen van het DevOps team in de breedste zin van het woord

devops.png

Waarom Computest?

Computest is gespecialiseerd op het gebied van DevOps en heeft jarenlange ervaring in het leveren van diverse DevOps rollen.
De scrum masters binnen Computest hebben veel praktijkervaring opgedaan binnen organisaties waar de agile werkwijze al helemaal is omarmd.

Al onze scrum masters komen vanaf de werkvloer, dit houdt in dat vele van hen een achtergrond hebben als developer, test specialist of security specialist. De scrum masters binnen Computest weten dus wat er speelt binnen een DevOps team en kunnen hier gemakkelijk op inspelen.

Onze scrum master staan klaar om uw organisatie te begeleiden in de transitie naar het agile werken, of om uw huidige DevOps organisatie naar een hoger niveau te tillen.

This website works best with JavaScript enabled