>>

Capture the Flag (CTF)

Voor wie is deze training?

Een Capture the Flag (CTF) workshop organiseren wij doorgaans voor volledige development teams, waarbij zij tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk challenges op te lossen. Er is hier geen sprake van een traditionele training, maar van een hands-on een challenge-workshop waarbij developers hun opgedane hack- en ontwikkelskills kunnen testen en gebruiken in een competitieve setting.

Waarom zou je deze training volgen?

Capture the Flag is een verzameling hacking-challenges waarin je met kleine teams probeert zoveel mogelijk punten te bemachtigen. Het wordt vaak door hackers gebruikt om hun hacker-skills te toetsen en te trainen op een uitdagende, competitieve (en legale) wijze. Voor development teams kan een CTF worden ingezet om de hacker mindset en het enthousiasme voor secure development te vergroten. Ook kan de opgedane security kennis in de verschillende security trainingen verder geoefend worden.

Resultaat

Na deze Capture the Flag ben je nog beter in staat om met een hacker mindset naar applicaties te kijken. Je leert op een creatieve manier jouw developer skills in te zetten om digitale vlaggen te veroveren en daarmee met andere ogen naar code en applicaties te kijken. Hiermee ontwikkel je je verder als secure developer, ben je in staat veiligere softwareapplicaties te bouwen en heb je bovendien een leuke dag met jouw development team.

Programma

Een Computest CTF wordt altijd begeleid door één of meerdere tafelcoaches en de challenges worden ontwikkeld en toegespitst op het kennisniveau van de groep deelnemers.

Voorafgaand aan de Capture the Flag wedstrijd zetten wij een online CTF-portal op met een uitgebreide set aan challenges met thema’s zoals binary, networking, infra en web. De challenges lopen op van zeer makkelijk tot zeer complex en sluiten zo goed mogelijk aan bij de kennis en achtergrond van de deelnemers, het development team als geheel en de organisatie waar zij werkzaam zijn.

Het event begint met uitleg van de spelregels, de online portal, en de indeling van de teams. Deze teams werken samen om de challenges op te lossen en van elkaars expertise te leren. Daarbij strijden de teams om wie de meeste punten weet te verzamelen. Uiteraard zijn de resultaten live op het scoreboard te volgen. Een security-consultant van Computest begeleidt de CTF en helpt de deelnemers met hints en uitleg.

Aan het einde van de CTF wordt het winnende team gehuldigd en wordt de dag feestelijk afgesloten.

Onze visie op leren

Wij geloven sterk in ‘learning by doing’. Bij Computest bestaat de Capture the Flag workshop voor ongeveer 90% uit praktijktraining.

Met behulp van veel interactie en de challenges gaan de deelnemers zelf aan de slag. Onze trainer begeleidt hen intensief bij opdrachten en beantwoordt vragen zodat zij in de praktijk zelfstandig aan de slag te kunnen.

Het borgen van kwaliteit

Daan Keuper is verantwoordelijk voor de overall kwaliteit van de trainingen. Hij is hacker van topniveau; hij is driemaal derde geworden in wereldwijde hack competities en heeft het nieuws gehaald met het vinden van kwetsbaarheden in de iPhone en in een personenauto. Ook heeft hij ruim 10 jaar ervaring met het geven van (security)trainingen van technische en niet-technische deelnemers.

Daan ontwikkelt de (maatwerk) trainingen, verzorgt het lesmateriaal en houdt deze continu actueel. Hij geeft zelf trainingen en is tevens verantwoordelijk voor het selecteren, opleiden en begeleiden van andere trainers. Daan zit regelmatig bij een training om de kwaliteit en de professionaliteit van deze trainers vast te stellen en waar nodig bij te sturen. Ook vragen wij onze deelnemers na iedere training om feedback middels een anonieme tool. Deze feedback wordt door Daan en de trainers besproken om de trainingen nog verder te verbeteren.

Prijs, data en locatie Capture the Flag workshop

De training kost 5.900 euro (in-company) met een maximum van 12 deelnemers per training.

Wij verzorgen een prettige en ontspannen leeromgeving. De trainingen vinden regelmatig plaats bij Computest op kantoor. Wij hebben hiervoor een mooie ruimte beschikbaar met dakterras en tevens serveren wij een heerlijke lunch. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om trainingen op locatie bij jouw organisatie te geven.

Maatwerk

Trainingen op maat zijn altijd mogelijk. Voor kleine of grote groepen. Onze in-company trainingen verzorgen we altijd op basis van een intake vooraf. Onze trainers verwerken de werkomgeving, tools en stack van het te trainen team in de training. Ons doel is dat de deelnemer bij terugkomst gelijk de opgedane kennis kan toepassen in de praktijk. Een CTF dient vaak ook als educatieve teambuilding dag!

Dankzij de brede kennis die wij in huis hebben kunnen wij trainingen verzorgen voor allerlei doelgroepen en tot op een zeer hoog (technisch) niveau. Ook kan er toegespitst worden op een bepaald onderwerp of bepaalde infrastructuur. Het is dus altijd mogelijk om een passende (maatwerk) training te organiseren.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie of een in-company training aanvragen?

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld