>>

Security Research Lab, Sector 7

Sector 7 is onze advanced research division. Op de bovenste verdieping van Computest HQ werken de opperhackers hier aan de meest gevoelige en gecompliceerde cyber research opdrachten. We maken hiermee onze belofte waar om de wereld een stukje veiliger te maken. Immers, cyber crime is bijzonder winstgevend voor de criminelen en ze worden steeds slimmer. Als the good guys zien wij het als onze taak om die kwaadwillenden zo vaak mogelijk een stapje voor te zijn op het gebied van nog onontdekte kwetsbaarheden en de nieuwste hackertechnieken.

Sector_7_BLACK_RGB.png

Waarom Sector7 ?

De onderzoeken in ons Research lab dragen bij aan de innovatie binnen onze organisatie, houden ons scherp en zorgen ervoor dat medewerkers zich ook buiten hun dagelijkse opdrachten ontwikkelen met projecten die hun bijzondere interesse hebben.

Bovendien willen wij door proactief onderzoek uit te voeren naar zwakke plekken in technologie die breed wordt toegepast en gebruikt, het security-bewustzijn verhogen. Niet alleen bij de makers ervan, maar ook bij de eindgebruikers.

Focus op hoogste kwaliteit

De cyber security markt groeit, links en rechts schieten aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Mooi, want dat toont aan dat de aandacht voor security groeit en dat is een trend die we alleen maar kunnen toejuichen. Echter, hierdoor ontstaat er voor de klant een ondoorzichtige markt: hoe bepaal je de kwaliteit? Door bewust te kiezen voor de oprichting van een losse afdeling/business unit in de vorm van Sector 7, creëren wij de mogelijkheid voor onze ethical hackers om met 100% focus te kunnen werken aan hun researchprojecten. Volle kwaliteit leveren door volle aandacht.

IoT security

Een belangrijk onderzoeksgebied waar we ons op dit moment mee bezighouden is IoT security. Consumenten kopen massaal IoT-producten die ze met het internet verbinden, zonder dat ze zich bewust zijn van de gevaren hiervan. Dit terwijl er legio producten op de markt zijn waarvan de security niet op orde is. Computest pleit dan ook voor een keurmerk, een duidelijk update-beleid en betere voorlichting aan de consument voor dergelijke producten.

Om in de tussentijd mensen bewuster te maken van de gevaren die schuilgaan achter IoT-toepassingen, voeren we security-onderzoeken uit. Hiermee laten we zien dat dat security geen vanzelfsprekendheid is en dat hier door alle partijen in de keten kritisch naar gekeken moet worden.

Lees hier meer over onze projecten op het gebied van IoT security.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld