>>

Training Introductie Performancetesten

Voor wie is deze training?

Deze training is gericht op developers die graag meer willen weten over performance testen en hoe dit optimaal in te zetten in hun ontwikkelteam. Je bent dagelijks bezig met het ontwikkelen van code voor applicaties in je organisatie en/of bent onderdeel van de ontwikkelstraat/het ontwikkelteam/een development team bij jouw werkgever.

Waarom deze training Introductie Performancetesten?

Softwarekwaliteit verbeteren begint bij het ontwikkelproces en wanneer je performance targets/KPI’s hebt staan voor je applicaties kan het erg lonend zijn om performance vanaf de start mee te nemen in je development cycle. Ontwikkelteams werken steeds meer met Agile of met DevOps delivery, en om zowel kwaliteit als snelheid van oplevering te behouden is het van belang om continu ook performance mee te nemen in het ontwikkelproces. Met deze training krijg je als team de kennis en tools in handen om performance vanaf de start mee te nemen in je ontwikkelproces.

Resultaat

Na deze training:

  • Ben je bekend met het concept van performancetesten. Waarom voer je performancetesten uit, wanneer voer je ze uit en welke tests, methodes en tools gebruik je?
  • Weet je welke soort resultaten zijn er te behalen zijn en wat je er in de praktijk mee kan doen om je performance te verbeteren;
  • Heb je een concreet beeld van de manier van werken met performance testen en begrijp je hoe dit past in jouw application lifecycle.

Programma training Introductie Performancetesten

De eerste helft van de dag gaat over wat performancetesten is in het algemeen. Wat is het precies, hoe wordt een performancetest uitgevoerd en wat zijn de belangrijkste aspecten van een goede performance teststrategie/testinrichting? Onderwerpen die hier onder andere aan bod komen zijn:

  • Performance awareness
  • Welke testsoorten zijn er en wat het is het verschil tussen de types?
  • Wanneer kies je voor bepaalde types performancetesten en welke randvoorwaarden zijn er nodig om deze in te zetten?

Na de lunchpauze gaan we aan de slag met het implementeren van performancetesten. Hoe past dit het beste in jouw organisatie, welke tools zijn het meeste geschikt hiervoor en wat doen je met de resultaten?

In deze tweede helft behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Welke tools er zijn voor het uitvoeren van performancetesten en wanneer/in welke omgevingen/in welke situaties kunnen deze ingezet kunnen worden?
  • Hoe interpreteer je de resultaten van de verschillende types performancetesten en hoe gebruik je die resultaten voor het verbeteren van de performance?
  • De rol van performance monitoring binnen je development cycle/development team.

Training door onze performancetesters

Het belangrijkste waarin onze trainingen zich onderscheiden is dat zij worden gegeven door onze eigen ervaren performancetesters. Onze trainers zijn dus op de eerste plaats gepassioneerde performancetesters die op dagelijkse basis ingezet worden bij complexe performance-trajecten.

Door het enthousiasme waarmee zij hun kennis overbrengen en het levendig maken met voorbeelden en praktijksituaties zijn zij gewaardeerde trainers. Onze trainers beschikken over HBO/Universitair werk- en denkniveau en worden geselecteerd op hun goede communicatieve vaardigheden en social skills.

Prijs, data en locatie training Introductie Performancetesten

De training kost 5.900 euro (in-company) met een maximum van 10 deelnemers per training.

Wij verzorgen een prettige en ontspannen leeromgeving. De trainingen vinden regelmatig plaats bij Computest op kantoor. Wij hebben hiervoor een mooie ruimte beschikbaar met dakterras en tevens serveren wij een heerlijke lunch. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om trainingen op locatie bij jouw organisatie te geven.

Maatwerk

Trainingen op maat zijn altijd mogelijk. Voor kleine of grote groepen. Onze in-company trainingen verzorgen we altijd op basis van een intake vooraf. Onze trainers verwerken de werkomgeving, tools en stack van het te trainen team in de training. Ons doel is dat de deelnemer bij terugkomst gelijk de opgedane kennis kan toepassen in de praktijk.

Dankzij de brede kennis die wij in huis hebben kunnen wij trainingen verzorgen voor allerlei doelgroepen en tot op een zeer hoog (technisch) niveau. Ook kan er toegespitst worden op een bepaald onderwerp of bepaalde infrastructuur. Het is dus altijd mogelijk om een passende (maatwerk) training te organiseren.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie of een in-company training aanvragen?

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld