>>

Performance Testen

Wil je precies weten hoe jouw applicaties gaan presteren onder stress of bij een bepaalde user load? Wil je met zekerheid weten dat jouw software snel en betrouwbaar blijft functioneren, zelfs wanneer deze wordt geconfronteerd met zeer grote aantallen gelijktijdige gebruikers? Wil je ervoor zorgen dat jouw cloudomgeving of andere IT-infrastructuur optimaal is geconfigureerd voor het schalen van de verlangde prestaties? Of wil je gewoon specifieke performance testen (zoals load-, stress- en duurtesten) uitzonderlijk goed laten uitvoeren? Zoek niet verder, want Computest is al meer dan tien jaar het toonaangevende bedrijf voor performance testen.

Voordelen van Performance Testen

  • Zorg ervoor dat jouw klanten een optimale gebruikerservaring hebben
  • Versnel de go-to-market en release cyclus
  • Borg de business continuity

Wil je de snelheid, de responsiviteit en de stabiliteit van jouw applicatie, netwerk of apparaat evalueren?

Onze performance testen - of het nu gaat om een loadtest, stresstest of duurtest - geven duidelijke antwoorden op de vraag of de geteste software opgewassen is tegen de uitdaging die je ervan verwacht. Of het nu gaat om de zekerheid dat jouw mobiele app tot 2 miljoen gesprekken in 7 seconden kan afhandelen, dat je nieuwe CRM-systeem snel genoeg zal zijn om de business continuity te kunnen garanderen of dat jouw websitegebruikers altijd snel en probleemloos alle functionaliteiten zullen kunnen gebruiken - zelfs wanneer campagnes of groei van jouw organisatie het aantal gelijktijdige gebruikers op dagelijkse basis doet toenemen.

Op basis van jouw exacte vereisten en use case zullen onze ervaren performance specialisten je helpen een testplan op te stellen dat je de meest waardevolle inzichten en adviezen voor jouw organisatie zal opleveren. Onze performance testen gaan verder dan de vraag "hoeveel kan onze applicatie aan?": ze gaan over wanneer de applicatie faalt of trager wordt. Onze rapporten zullen precies aanduiden waarom dit gebeurde en hoe het te op te lossen zodat jij weer verder kan met succesvol zijn.

Wat wij voor je doen

Om je te voorzien van kwalitatief hoogwaardige diensten en advies op basis van onze ervaring, leveren wij onze performance tests in vier verschillende fasen, zoals hieronder beschreven:

1. Voorbereiding

Voorbereiding is essentieel en daarom zorgen wij ervoor dat iedereen helder is over de verwachtingen, doelen en planning van de performance test. Door middel van een grondige intakeprocedure, helpen onze performance specialisten je bij het bepalen van de meest waardevolle doelen en bespreken zij het daadwerkelijke (verwachte) gedrag van jouw gebruikers en de omgeving waarin het te testen object zich bevindt.

2. Testplan

Zodra iedereen op één lijn zit, gaan onze performance specialisten aan de slag met jouw op maat gemaakte testscripts, gebaseerd op de aangeleverde klikpaden. Samen met de inzichten en doelstellingen die tijdens de intakefase zijn verzameld, wordt een testplan opgesteld en definitief gemaakt.

3. Implementatie - testen maar!

Zodra alle scripts gereed zijn, worden de afgesproken tests uitgevoerd. Wij houden jouw managers en/of ontwikkelaars betrokken bij de test zodat er tijdens de test tuning kan plaatsvinden om direct op te kunnen schalen en de performance te testen. Ook hun kennis van en ervaring met de applicatie en de onderliggende systemen kan bijdragen aan de analyse.

4. Analyse & Rapportage

Na een uitgebreide analyse van de resultaten ontvang je een gedetailleerd rapport. Het rapport bevat de gedetailleerde testresultaten, een vergelijking van de testresultaten met de acceptatiecriteria, problemen, bottlenecks en diverse verbetervoorstellen. Dit rapport geeft een beoordeling van de prestaties van het systeem en handvatten voor verbetering van het systeem. Bij het rapport wordt een managementsamenvatting gevoegd waarin de testresultaten en bevindingen puntsgewijs worden opgesomd.

Belangrijkste kenmerken van onze Performance Testen

1) Analyse en voorbereiding zijn een zeer belangrijk onderdeel van onze service:

Met een helder en bruikbare doelstelling, ons advies rondom welke tests het meest geschikt zijn om deze te meten en uit te voeren zorgen wij ervoor dat onze analyses bruikbare inzichten opleveren waarmee jouw team snel uit de voeten kan.

2) Tests zijn specifiek ontworpen om het daadwerkelijke gedrag van jouw gebruikers te simuleren:

Dit betekent dat de test een betrouwbare weergave zal zijn van wat er gebeurt als de load of stress wordt verhoogd.

3) Het gedrag van de applicatie wordt gedurende de test nauwlettend gevolgd door onze testspecialist:

Alle onregelmatige of onbetrouwbare aspecten worden nauwkeurig onderzocht en geanalyseerd om te achterhalen wat het probleem heeft veroorzaakt

4) We bieden een duidelijk overzicht van verbeteringen en bruikbare inzichten:

Hiermee kunnen de prestaties van de geteste applicatie geoptimaliseerd worden, waardoor het proces van het oplossen van eventuele problemen wordt versneld.

5) Hertesten is standaard:

Vaker wel dan niet worden er performance problemen gevonden, dus we zorgen er altijd voor dat we opnieuw kunnen testen wanneer de problemen zijn verholpen: zo weet je zeker dat er geen verrassingen zijn bij livegang.

Combinaties en opties

We bieden verschillende soorten performance testen, waarbij vaak twee of meer voor één project worden gecombineerd:

We hebben uitgebreide expertise op het vlak van performance testen, deze beslaat alle mogelijke performance testtools, alle typen performance bottlenecks en alle verschillende soorten infrastructuren die je je maar kunt voorstellen. We bieden onze performance testing skills aan in fixed price projecten, maar ook door middel van consultancy waar we kunnen helpen bij het opzetten van een continue testcyclus voor jouw team, of specifieke vragen kunnen beantwoorden vanuit onze performance expertise. Tot slot kunnen we ook in-house support bieden voor langere termijn met onze performance specialisten die beschikbaar zijn op onze DevOps afdeling.

Mogelijke scope van performance testen

Performance testen kunnen worden uitgevoerd op een aantal verschillende IT-assets. Geen enkele combinatie van processen is te complex voor ons team van performance specialisten om te testen: we staan erom bekend dat we het enige bedrijf zijn waar concurrenten naar zullen verwijzen als ze er niet uit kunnen komen, en dat zal ons altijd wel lukken.

Over het algemeen zijn de meest voorkomende assets waarop we performance testen op uitvoeren:

  • Webapplicaties (gehost in de cloud of on premise)
  • Netwerken
  • Mobiele apps
  • IoT-apparaten / slimme apparaten

Waarom werken met Computest het beste is

  • Any time, any place

We zijn niet allemaal ochtendmensen, dus ‘s avonds of ’s nachts testen doen we graag.

  • Kennis van IT-infrastructuren

Hosting in de cloud, serverless of zelfs op een 386 (dat hopen we niet...)? Onze performance specialisten hebben overal verstand van.

  • Alles voor de performance

Wij kijken net even verder. Het gaat niet om het testresultaat, het gaat om goede performance.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld