>>
23-november-2018, min. leestijd

Black Friday: (web)winkels en banken maken zich op voor ongekende piek

Vandaag is het Black Friday 2018 en de afgelopen week hebben we veel rumoer en reclame rondom het shoppingevenement mogen horen en zien. Als gadgetfreak en fervent koopjesjager ben ik in mijn nopjes over de aanbiedingen die er vandaag en ook dit weekend zijn gedaan. En ik ben niet de enige: de retailsector verwacht dit jaar een recordaantal bezoekers en aankopen te mogen verwerken door de groei aan populariteit van dit koopevenement.

Bij Computest merken we dat onze klanten in retail, maar ook in finance zich voorbereiden op de grootste load ooit op hun systemen. De precieze hoeveelheid betalingen die verwerkt zullen worden is nog niet bekend, maar de verwachting is dat er hier meerdere records gevestigd zullen worden.

Een dergelijk hoge piekbelasting kan zorgen voor vertragingen, fouten of downtime in de diverse systemen of infra van een webshop of betalingssysteem, vooral omdat bepaalde bottlenecks bereikt worden die niet eerder aan de hand waren. Meer weten? Lees hier meer over onze feestdagencheck!

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld