>>
18-juli-2022, min. leestijd

Computest introduceert Managed Detection & Response met eigen Security Operations Center

Zoetermeer, 18 juli 2022 - Computest Group, specialist in cybersecurity diensten en DevOps, heeft zijn security-dienstverlening uitgebreid met Managed Detection & Response (MDR). Hiervoor heeft het onder meer een Security Operations Center (SOC) opgezet.

Met de toevoeging van MDR aan het portfolio kan het klanten niet alleen helpen cyberincidenten te voorkomen, maar ook terzijde staan bij de detectie van aanvallen en het beperken van de schade als zij door een aanval getroffen worden. Door het volledige spectrum security-diensten aan te bieden, geeft Computest bovendien concreet invulling aan zijn ambitie om de leidende security-partij in Nederland te worden.

De focus van Computest lag tot voor kort op preventie van cyberincidenten. Hierbij wordt gekeken of en waar een aanvaller binnen zou kunnen dringen. Hackers gebruiken echter steeds geavanceerdere en slimmere aanvalsmethoden waardoor het een uitdaging is hen een stap voor te blijven. Dankzij de toevoeging van MDR en het inrichten van een SOC zorgt Computest voor continue monitoring op kwetsbaarheden en cyberaanvallen en kan hier adequaat op worden gereageerd. Security-experts adviseren over de juiste maatregelen om de schadelijke gevolgen en impact te beperken en zorgen er bovendien voor dat organisaties door kunnen blijven draaien.

Als bedrijf kun je qua preventie alles op orde hebben, maar dit betekent niet dat je gegarandeerd een cyberaanval buiten de deur houdt.

Dennis de Hoog, CEO van Computest Security

“Als bedrijf kun je qua preventie alles op orde hebben, maar dit betekent niet dat je gegarandeerd een cyberaanval buiten de deur houdt”, zegt Dennis de Hoog, CEO van Computest Security. “Er blijft altijd een restrisico bestaan waar je je op moet voorbereiden. Daarom zijn goede detectie en respons essentieel. Met het toevoegen van Managed Detection & Response en een Security Operations Center staan we onze klanten nu 24/7 op alle security-gebieden bij en helpen we hen zich beter te wapenen tegen de risico’s en gevolgen van een cyberaanval.”

Managed Detection & Response (MDR) en Security Operations Center-diensten zijn per direct beschikbaar en worden aangeboden in abonnementsvorm voor een vaste prijs per medewerker per maand.

Volgende stap in groeistrategie
De aankondiging is een volgende stap in de groeistrategie van Computest om met een full service portfolio de leidende en meest klantgerichte security-partij in Nederland te worden. Om deze ambitie te verwezenlijken werden al aparte business units voor Prevent, Detect, Respond en Governance ingericht en werd De Hoog recent aangesteld als nieuwe CEO voor Computest Security BV. “Met onze uitgebreide dienstverlening, gespecialiseerde business units en expertise hebben we een stevige basis om klantgericht verder te groeien”, aldus De Hoog.


Over Computest

Computest Group is opgericht in 2005 en is specialist in Cybersecurity en DevOps. Het bestaat uit twee divisies: Computest Security en Computest DevOps. Computest Security biedt klanten onafhankelijk advies & uitvoering op het vlak van risicomanagement, continue preventieve security, performance, informatiebeveiliging en governance control. Computest DevOps biedt alle mogelijke rollen en specialisaties binnen DevOps aan, inclusief testautomatisering. Hiermee worden organisaties naar een hoger volwassenheidsniveau in DevOps begeleid. Computest telt circa 200 specialisten en is gevestigd in Zoetermeer.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld