>>
01-juni-2022, min. leestijd

Dennis de Hoog benoemd tot CEO Computest Security

Zoetermeer, 1 juni 2022 - Computest Group, specialist in cybersecurity diensten, en DevOps, heeft Dennis de Hoog aangesteld als CEO voor Computest Security. De Hoog krijgt bij Computest Security een team van 55 ethisch hackers en security-specialisten onder zich en voert de leiding over Sector 7, de research divisie waar de beste ethisch hackers baanbrekend onderzoek doen naar kwetsbaarheden. De Hoog heeft de opdracht om de groei van de organisatie zowel organisch als door middel van acquisities in binnen- en buitenland, te begeleiden. Ook gaat De Hoog zich bezighouden met het doorontwikkelen van het dienstenportfolio en de business units binnen Computest Security: Prevent, Detect, Respond & Governance.

Dennis de Hoog

Voor zijn aanstelling bij de Computest Group was Dennis de Hoog werkzaam als Regional Head Cloud, Infra, Data & Application Security bij Fox-IT/NCC Europe, onderdeel van NCC Group. Daarvoor vervulde hij verschillende internationale management en consultancy-rollen. Vanuit zijn kennis en ervaring zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitie van Computest Security om als extreem klantgerichte en bevlogen organisatie uit te groeien tot de leidende cybersecurity-partij in Nederland en de eerste stappen op de internationale markt te zetten.

Best bewaarde geheim met veel groeipotentieel

Voor De Hoog is het een goed moment om over te stappen naar Computest. Als relatief kleine speler met veel groeipotentieel is Computest het best bewaarde geheim in de markt. “Met het beste talent, een een hoog kennisniveau en de garantie dat klanten altijd op ons kunnen rekenen, is een sterke positie gecreëerd. Hiermee ligt er een stevige basis om het succes van de organisatie verder uit te breiden in binnen- en buitenland. Ook zijn er mooie stappen gezet met het verbreden van het portfolio. Ik zie ernaar uit hier verdere verdieping in aan te brengen en de dienstverlening scherper en nog klantgerichter neer te zetten”, zegt De Hoog.

Focus op organisatiecultuur

Niet alleen inhoudelijk en zakelijk gezien is er een goede klik tussen Computest en De Hoog. Ook het feit dat mensen bij Computest op één staan is onderscheidend. Er is veel focus op de organisatiecultuur en het creëren van een werkomgeving waar mensen het leuk hebben en dit plezier ook meenemen naar opdrachtgevers. Dit maakt Computest ook een aantrekkelijke werkgever voor security-talent. Bij het realiseren van de (inter)nationale ambities door onder meer overnames is het ook van belang dat de groei op cultureel gebied goed wordt begeleid en nieuwe mensen zich thuisvoelen. Hier kan De Hoog vanuit zijn ervaring veel waarde toevoegen.

Dennis de Hoog volgt Chris Hazewinkel op die de afgelopen twee jaar als CEO van Computest Security een sterke groei heeft gerealiseerd op het gebied van medewerkers, omzet en winst. Ook heeft Hazewinkel Computest Security door een transitie geleid en de organisatie, het portfolio en de positionering geoptimaliseerd. Zo zijn de aparte business units Prevent, Detect, Respond en Governance ingericht waarmee de dienstverlening is verbreed. Hazewinkel blijft in dienst bij Computest en zal zich gaan richten op de strategie, innovatie en klant- en partnerrelaties van het bedrijf.

Hartger Ruijs, oprichter en CEO van Computest Group: “Met zijn indrukwekkende track record is Dennis de aangewezen persoon om Computest Security verder te ontwikkelen en versterken. Ik verwacht dat we met zijn komst en Mentha Capital aan boord als investeerder, onze groei kunnen versnellen en de ambitie om uit te groeien tot de leidende security-partij kunnen waarmaken.”


Over Computest

Computest Group is opgericht in 2005 en is specialist in Cybersecurity en DevOps. Het bestaat uit twee divisies: Computest Security en Computest DevOps. Computest Security biedt klanten onafhankelijk advies & uitvoering op het vlak van risicomanagement, continue preventieve security, performance, informatiebeveiliging en governance control. Computest DevOps biedt alle mogelijke rollen en specialisaties binnen DevOps aan, inclusief testautomatisering. Hiermee worden organisaties naar een hoger volwassenheidsniveau in DevOps begeleid. Computest telt circa 200 specialisten en is gevestigd in Zoetermeer.

Meer informatie

Computest
Head of Marketing - Kim ten Brink
e. ktenbrink@computest.nl
t. 06 111 694 13

ItsaRep
PR & Communicatie - Chantal Schepers
e. chantal@itsarep.nl
t. 06 235 099 23

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld