>>
29-februari-2024, min. leestijd

Computest Security blijft zich inzetten voor jong cybersecuritytalent

Met trots laten wij weten dat we de samenwerking met Challenge the Cyber voortzetten. Challenge the Cyber is een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en dcypher, dat zich richt op het ontdekken en ontwikkelen van jonge cybersecuritytalenten in Nederland.

De drie pijlers van Challenge the Cyber

Challenge the Cyber organiseert cybersecurity events voor scholieren en studenten tussen de 13 en 25 jaar. De jaarlijkse Capture the Flag (CTF), het Cyberbootcamp en de uitzending naar de European Cybersecurity Challenge (ECSC) zijn de belangrijkste onderdelen. Daarnaast worden er trainings- en netwerkactiviteiten georganiseerd om de deelnemers verder te ondersteunen.

Computest Security draagt bij met expertise: van Capture the Flag tot Cyberbootcamp

Bij Computest Security vinden we het belangrijk dat jonge cybersecuritytalenten zich kunnen ontwikkelen, zodat zij goed voorbereid de arbeidsmarkt kunnen betreden. Een samenwerking met Challenge the Cyber past daarom echt bij ons. Wij leveren een belangrijke bijdrage door tijd en expertise te investeren in dit initiatief.

Tijdens de eerste fase van de competitie, het voorbereiden van de Capture the Flag, werkt onze security researcher Daan Keuper samen met de organisatie en andere sponsors om de challenges zo effectief mogelijk vorm te geven. Het is dé nationale hacking-competitie voor jong talent. Er zijn verschillende subcategorieën, zoals forensics, webapplicaties en hardware challenges. Onze specialisten zijn gedurende de CTF aanwezig om de organisatie bij te staan.

  • Heb jij interesse om op 20 april 2024 mee te doen met de Capture the Flag? Meld je hier aan!
Challenge the Cyber CTF 2023

Foto: Capture the Flag van Challenge the Cyber op 13 mei 2023.

Tijdens de Cyberbootcamp in de zomer is Computest Security ook beschikbaar voor het geven van trainingen en presentaties. Dit meerdaagse evenement biedt getalenteerde jongeren extra training en de mogelijkheid om een waardevol netwerk op te bouwen.

Computest Security blijft tot en met 2025 verbonden aan Challenge the Cyber. We zullen zowel een inhoudelijke als financiële bijdrage blijven leveren aan dit initiatief.

Jonge talenten bij Computest Security

Binnen Computest Security is er een belangrijke rol weggelegd voor jonge talenten. Starters krijgen mooie kansen als ethical hacker. Jonge talenten doorlopen een interne opleiding en mogen vervolgens een meer ervaren collega 'schaduwen'. Dit betekent dat ze niet alleen technische vaardigheden opdoen, maar ook leren over soft skills, zoals klantcontact en rapporteren.

Daan Keuper, security researcher bij Computest Security, vertelt: "In 2022 benaderde Challenge the Cyber ons om vriend te worden van de organisatie. We zijn ontzettend blij dat we dat ook dit jaar ons steentje kunnen bijdragen. Wij mogen ons inzetten om jonge talenten naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd is het ook een mooie kans voor scholieren en studenten om met ons kennis te maken, een echte win-win-situatie."

De samenwerking tussen Computest Security en Challenge the Cyber draagt bij aan het vergroten en diversifiëren van de groep jonge cybersecuritytalenten in Nederland. Hiermee wordt een solide basis gelegd voor de toekomst van de cybersecuritysector en de veiligheid van onze digitale wereld.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld