>>
01-april-2021, min. leestijd

Computest sluit partnership met Hoek en Blok IT om klanten te helpen bij aantoonbaar verhogen kwaliteit privacy en security

Computest, specialist op het gebied van cybersecurity en performance, gaat een samenwerking aan met Hoek en Blok IT, specialist op het gebied van IT assurance-verklaringen voor IT (cloud) serviceproviders. Doel van de samenwerking is om organisaties beter en sneller te ondersteunen bij het structureel én aantoonbaar verhogen van de kwaliteit van hun privacy- en securityprocessen.

Een assurance-verklaring gebaseerd op de ISAE 3000, ISAE 3402 of SOC 2 standaarden, verstrekt door een onafhankelijke partij, wordt steeds vaker een voorwaarde van bedrijven bij de selectie van een nieuwe leverancier. Deze standaarden vormen de leidraad voor het beoordelen van de mate waarin interne security- en privacy doelstellingen worden behaald. In de assurance-verklaring geeft een onafhankelijke auditor hierover een oordeel. Dit is met name belangrijk als leveranciers ook klantdata gaan verwerken. 

Hoek en Blok IT toetst de IT-security en privacy-beheersing en verstrekt assurance-verklaringen volgens de ISAE- en SOC standaarden en geeft een onafhankelijk oordeel over de mate waarin privacy en security beheersdoelstelling van een organisatie worden behaald.

Hoogwaardige partner met specialistische security-kennis

Door de samenwerking met Computest kunnen Hoek en Blok IT-klanten nu beschikken over een hoogwaardige partner met specialistische kennis over het optimaal beveiligen van applicaties en digitale netwerken, vaak een verplicht onderdeel bij een assurance-verklaring. Computest heeft als specialist kennis van de benodigde vereisten voor een assurance-verklaring en kan hier in de uitvoering van pentesten rekening mee houden.

Computest kan klanten die ze hebben ondersteund bij het onder controle krijgen van hun cybersecurity-uitdagingen, nu in contact brengen met een IT assurance-auditor gespecialiseerd op het gebied van IT security en privacy. Beide organisaties blijven hun diensten zelfstandig aanbieden, klanten bepalen hierbij zelf of ze gebruik willen maken van de benoemde voordelen. 

Pentest is een momentopname

Steven Verkaart, Register IT Auditor & Adviseur bij Hoek en Blok IT: “IT security-zekerheid is steeds vaker een selectiecriterium bij de keuze voor een nieuwe leverancier. Het regelmatig uitvoeren van pentesten is hier een onderdeel van, maar vormt niet het hele plaatje. Bij Computest begrijpen ze dat een pentest slechts een momentopname is en onderdeel moet zijn van een brede visie op security. Door deze integrale IT security aanpak zijn bedrijven in staat om een audit succesvol te doorstaan en assurance-verklaringen aan hun klanten te verstrekken.”

Ruby Whitmore van Computest: “Bij Computest zijn we ervan overtuigd dat we elkaar wederzijds zullen versterken met deze samenwerking. We staan beiden garant voor hoogwaardige dienstverlening op security-gebied en daarin sluiten onze visies uitstekend op elkaar aan. De samenwerking biedt ook kansen voor onze klanten. Hoek en Blok IT is gespecialiseerd in het verstrekken van assurance-verklaringen aan IT- en cloud service providers; hierdoor begrijpen zij het complexe IT-landschap en weten zij welke security-maatregelen de risico’s afdekken. In samenwerking met Hoek en Blok IT kunnen onze klanten assurance-verklaringen laten opstellen en daarmee hun concurrentie een stap voor blijven.”

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld