>>
24-september-2018, min. leestijd

Computest sluit partnership met Nationaal Videogame Museum

Zoetermeer, 26 juli 2018Computest, specialist op het gebied van performance, security en geautomatiseerd functioneel testen, heeft een partnership gesloten met het Nationaal Videogame Museum. Met de samenwerking willen beide partijen het museum verder ontwikkelen en naar de mensen toebrengen. Verder zijn er ambities om op langere termijn gezamenlijk educatieprogramma’s te ontwikkelen.

Stichting Nationaal Videogame Museum is vorig jaar geopend in Zoetermeer en mocht al meer dan 20.000 bezoekers ontvangen. Het museum heeft meer dan 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan. Het doel van de stichting is echter meer dan alleen bezoekers een spelletje te laten spelen, het wil de gamecultuur en -geschiedenis laten zien en het belang van gaming voor educatie inzichtelijk maken.

Nieuwe initiatieven
“De samenwerking met Computest is voor ons niet alleen goed om meer bekendheid te krijgen voor het museum. Het is ook heel interessant samen te kijken naar wat je nog meer zou kunnen met oude en/of nieuwe gamingtechnologie”, vertelt Hasan Tasdemir, oprichter en directeur van het museum. “Zo willen we op langere termijn nieuwe initiatieven ontplooien voor educatieprogramma’s voor het basis en voortgezet onderwijs. Verder sluit Computest qua bedrijfscultuur en mindset goed aan bij ons museum. Ik verheug me dan ook op een prettige samenwerking.”

Het museum heeft de ambitie om uit te groeien tot een nationaal kenniscentrum voor games en een nationaal videogame-archief. Verder zijn er plannen om een hackerspace voor jong en oud te creëren. Hiervoor wil de stichting zoveel mogelijk samenwerken met bedrijven uit de regio. Het partnership met Computest is daarbij een belangrijke stap.

“Gaming gaat niet alleen om het spel of winnen of verliezen. Er komt vaak ook teamwork bij kijken. Dit is een belangrijk element in het dagelijks werk dat we bij onze klanten doen”, vertelt Kim ten Brink, Marketing Manager bij Computest. “Met veel gamingfans onder onze medewerkers en klanten, brengen we het museum dan ook graag dichterbij de doelgroep door onder andere op de locatie evenementen te organiseren en in ons kantoor twee arcadekasten ter beschikking te stellen. Ook willen wij als Zoetermeers bedrijf helpen de stichting verder te ontwikkelen.”

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld