>>
23-maart-2020, min. leestijd

Nieuwe features in Marvin_: JIRA integratie en vernieuwd status systeem

  • Efficiënter en accurater door vernieuwd status systeem
  • JIRA & Marvin_

Met de laatste release van Marvin_ introduceren wij een nieuw status systeem voor meer overzicht en inzicht in je openstaande kwetsbaarheden, en is het nu mogelijk om issues direct naar JIRA te exporten voor het vergemakkelijken van de workflow! Lees verder voor de details van deze release.

Vernieuwd status systeem

Het vernieuwde status systeem in Marvin_ zorgt voor een accurater beeld van security issues en een efficiëntere workflow voor jou als security verantwoordelijke, én voor onze securityspecialisten zodat zij je nog beter kunnen helpen. Het vormt de basis voor uitgebreidere filtering opties die we later dit jaar zullen introduceren.

Naast het feit dat een issue een severity toegewezen krijgt, zijn er een drietal velden die voorheen waren verweven in één status:

Marvin release notes maart - issue states

  • Operational status
  • Consultant review
  • Customer resolution

De actuele status (operational status) en het oordeel van de securityspecialist (consultant review) kun je nog altijd in één oogopslag terugvinden. Daarnaast kan je nu gebruik maken van een apart veld Customer resolution, om jouw eigen oordeel toe te kunnen voegen. Markeer relevante kwetsbaarheden als “To-do” en creëer zo een backlog van kwetsbaarheden waarmee je aan de slag wilt gaan. Zijn er issues waarvan je het risico accepteert of die niet kunnen worden opgelost? Markeer ze als accepted risk of irresolvable.

Je kan een issue altijd opnieuw laten beoordelen door een securityconsultant, door gebruik te maken van de “Request review” button. Het issue verschijnt dan automatisch weer op de radar van onze securityspecialisten.

Jira & marvin_

JIRA & Marvin_

Marvin_ kan nu communiceren met Jira Cloud! Vanaf deze release kun je met één klik issues exporteren naar projecten in Jira Cloud.

Vanuit het settings scherm kunnen er meerdere Jira projecten gekoppeld worden. Zodra er een Jira project gekoppeld is, verschijnt er bij elk security issue een knop “Create Jira Issue”. Selecteer het juiste project en Marvin_ doet de rest. Zo krijg je gemakkelijk informatie omtrent kwetsbaarheden bij de juiste medewerkers via hun dagelijkse workflow.

Gesprek_flow.png

Marvin_ web application scanning

De developers achter Marvin_ werken hard aan het continu verbeteren van de dienst. Zo is Marvin_ binnenkort in staat om niet alleen kwetsbaarheden te ontdekken in de infrastructuur, maar kan Marvin_ ook kwetsbaarheden ontdekken in web applicaties!

Ook geïnteresseerd in Marvin_ vulnerability scanning? Benieuwd wat deze dienstverlening voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan nu contact op via marvin_@computest.nl.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld