>>
19-maart-2019, min. leestijd

Ethisch hackers Thijs en Jurian behalen OSCP-certificaat voor pentesten

We zijn trots! Twee van onze ethisch hackers, Thijs Alkemade en Jurian van Dalfsen hebben hun Offensive Security Certified Professional-certificaat (OSCP) behaald. Dit certificaat wordt gezien als een bevestiging voor hackers voor het kunnen uitvoeren van uitdagende en ingewikkelde pentesten.

Met het behalen van het certificaat hebben Thijs en Jurian onder meer bewezen dat ze de vaardigheden in huis hebben om op een onbekend netwerk targets te bepalen, deze uit te buiten en de bevindingen helder te communiceren in een penetratietest rapport. Ook zijn ze in staat gebleken om in de huid van de hacker te kruipen en creatieve en technische kennis te combineren om zo zwakheden in applicaties en systemen bloot te leggen.

OSCP-examen van 24 uur

Tijdens de intensieve training werd gebruikgemaakt van de nieuwste tools voor ethical hacking. Om het certificaat te behalen moesten onze collega’s tijdens het 24-uurs hands-on OSCP-examen aantonen dat ze op gecontroleerde wijze aanvallen konden uitvoeren, Bash of Python scripts konden schrijven, exploits konden ontwikkelen en werd gevraagd netwerk pivoting en data exfiltratie uit te voeren. Ook werd gekeken of zij web-applicaties konden compromitteren.

Zowel Thijs als Jurian zijn met vlag en wimpel geslaagd en mogen officieel de titel Offensive Security Certified Professional voeren. Wellicht komen ze binnenkort bij jouw organisatie langs!

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld