>>
08-oktober-2019, min. leestijd

Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland kiest voor masterclasses Computest

Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland houdt zich op provinciaal niveau bezig met het tegengaan van criminaliteit. Om ondernemers te helpen zich beter te beschermen tegen cybercriminaliteit, riep het RPCNH de hulp in van Computest voor het geven van masterclasses cybercrime.

Aanvallen worden groter en gevaarlijker en met de toenemende digitalisering zijn er ook steeds meer mogelijkheden om een bedrijf te hacken. “Voor een directeur en/of eigenaar van een MKB-bedrijf is het vrijwel niet bij te houden wat de risico’s zijn”, vertelt Bernard Klaassen, projectleider bij het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland.

Inzicht in gedachtegang van hacker

Dit jaar verzorgt Computest tien masterclasses cybercrime voor het RPCNH. Aan iedere masterclass nemen gemiddeld vijftig ondernemers deel. De masterclass bevat veel praktische voorbeelden en geen diepgaande technische details. Ondernemers krijgen concreet inzicht in de gedachtegang van een hacker. Wat wil deze bereiken? Verder komen er praktijkverhalen van ondernemers die getroffen zijn aan de orde.

Klaassen: “Je ziet dat deze praktijkverhalen veel impact hebben. Stel je eens voor dat je op een dag al je data kwijt bent, geen afspraken meer kunt nakomen of zelfs contact op kunt nemen met je klanten. Het geld dat de hacker vraagt in ruil voor de data heb je niet of moet je uit je privévermogen halen. Het kan ondernemers maken of breken.”

Lees hier de hele case over de masterclasses cybercrime. Klik hier als je wil weten wanneer en op welke locatie de masterclasses worden gegeven.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld