>>
04-juni-2019, min. leestijd

SRK Rechtsbijstand kiest Computest voor performance en security testing

SRK Rechtsbijstand voert rechtsbijstandverzekeringen uit voor zeven verzekeraars. Voor iedere rechtszaak is er een dossier met tientallen of soms honderden documenten die zijn ondergebracht in het dossier management systeem. Omdat het huidige systeem niet meer voldoet aan de eisen wordt het vervangen. SRK Rechtsbijstand schakelde Computest voor het testen van de performance en security van het nieuwe systeem.

“Als je gaat werken met een nieuw systeem, dan wil je graag weten hoe het zich gaat gedragen als er veel collega’s tegelijkertijd op werken”, vertelt Marco Spilt, manager ICT bij SRK Rechtsbijstand. “Je weet immers nooit precies wat iemand gedurende de dag aan performance ervaart, terwijl dit zeker als het gaat om het kernsysteem van de organisatie, essentiële informatie is. Daarbij wilden we ook voordat het nieuwe systeem live gaat de garantie hebben dat het veilig is, zodat de informatie uit de dossiers alleen toegankelijk is voor degenen die daar autorisatie voor hebben.”

Het testen van de performance en security is specialistisch werk waarvoor SRK Rechtsbijstand zelf de tools en expertise niet in huis had. Daarom werkt het hiervoor samen met Computest. Benieuwd wat het resultaat is van de performance en security testen bij SRK Rechtsbijstand? Lees hier de hele klantcase.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld