>>

AMBER Alert online continu bereikbaar dankzij Computest

AMBER Alert is het officiële waarschuwingssysteem van de Nederlandse politie. Als een kind vermist wordt kan de politie via het systeem direct alle Nederlandse burgers oproepen om mee te zoeken.

“Een goede online infrastructuur is voor ons vanzelfsprekend essentieel. Als je een ontvoerd of vermist kind wilt opsporen is je website het laatste waar je je druk om wil maken”, zegt Frank Hoen, Oprichter van AMBER Alert. “Het is essentieel dat we heel snel kunnen opschalen en binnen korte tijd een enorme stroom bezoekers kunnen verwerken. Het gaat immers om het leven van een kind en daarbij telt iedere seconde.”

Performance testen

Toen Hoen in 2008 startte met AMBER Alert zag de wereld er heel anders uit. “We wisten niet hoe het platform presteerde en het was niet duidelijk welke load het aan zou kunnen. Het Nederlandse publiek vertrouwt op AMBER Alert om kinderen weer veilig thuis te brengen. Daarom is het belangrijk om continu vinger aan de pols te houden en het platform te onderwerpen aan performance testen. Via Sentia, de partij de ons platform heeft gebouwd, kwamen we hiervoor terecht bij Computest.”

De meerwaarde van Computest werd al snel duidelijk. “We hebben door de constateringen die zij deden al verschillende zaken geoptimaliseerd. Het is lastig te zelf te bepalen hoe ver je kunt gaan voordat het systeem afhaakt. Hoe hard kun je rennen voordat je flauwvalt? En belangrijker; hoe kun je dat voorkomen? Hiervoor heb je echt specialisten nodig. Door de samenwerking met Computest zijn we verzekerd van deskundige ondersteuning. Het testen is ook geen eenmalige exercitie, maar een continu proces. Dat is ook een geruststelling. Het is erg prettig dat als je ‘s nachts gebeld wordt met de boodschap dat er een AMBER Alert uit moet, je weet dat het systeem gewoon werkt.”

Website belangrijke graadmeter

De website is een belangrijke graadmeter van hoe het AMBER Alert-systeem als geheel presteert. Als de website bereikbaar is, wordt de content automatisch ook op de app getoond. Daarnaast is ‘the right to be forgotten’ heel belangrijk. Zodra het AMBER Alert is ingetrokken, moet ook direct alle content en fotomateriaal van het platform worden verwijderd. Daarbij is iedere vertraging in het systeem onacceptabel.

Bij de vermissing van een kind is je website het laatste waar je je druk om wil maken.

Frank Hoen, Oprichter van AMBER Alert

Veilig gevoel

“Het feit dat we erop kunnen vertrouwen dat ons platform altijd klaar is om optimaal te presteren geeft een veilig gevoel. Je weet immers nooit van tevoren wanneer een melding komt en je systeem topprestaties moet leveren. Mede door de samenwerking met Computest zijn we hier goed op voorbereid”, besluit Hoen.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld