>>

Training Performancetesten in DevOps

Voor wie is deze training?

Bij de training “Performance in DevOps” leer je hoe je performance kan integreren in het DevOps proces. Deze training is ontwikkeld voor developers die op een Agile manier (willen) werken en het performancetest-proces in het DevOps team geborgen willen hebben. Er wordt beknopt informatie gegeven over performance in het algemeen, maar het uitgangspunt is dat de deelnemers al enige voorkennis over performancetesten hebben, bijvoorbeeld afkomstig uit de training Introductie Performancetesten.

Iedereen binnen het team, van PO tot engineer, zou deel kunnen nemen aan deze training in de “DevOps team” vorm. Het is zelfs aan te raden dat het gehele team deelneemt. Hiervoor dienen zij wel al over enige voorkennis over performancetesten te beschikken. Vragen? Neem dan contact op met een van onze trainingsadviseurs via trainingen@computest.nl

Waarom deze training Performancetesten in DevOps?

Performancetesten binnen DevOps is net een beetje anders dan anders. Niet alles wat je normaal zou doen kan/wil je doen, maar ook de resultaten zijn bijzonder. Deelnemers die de training "Introductie Performancetesten" hebben gevolgd en die aan de slag willen met performance in hun DevOps team kunnen met deze training de kennis en vaardigheden opdoen die daarvoor nodig zijn. Ook als je al begonnen bent met het borgen van performance in je ontwikkelproces, kun je met behulp van deze training en de kennis en know-how van onze ervaren performance trainers het proces nog beter en effectiever inrichten.

Resultaat

Samen met de deelnemers kijken wij hoe performancetesten past in jouw DevOps/Agile-proces en op welke manier de testresultaten het meest kunnen bijdragen aan de teamprestatie. Tijdens de training zet je de eerste stappen voor het concreet en praktisch inrichten van performancetesten binnen DevOps en ga je terug naar jouw organisatie met een duidelijk vervolgplan voor de verdere inrichting/implementatie van performance binnen je DevOps-ontwikkelstraat.

Programma training Performancetesten in DevOps

De training bestaat uit een mix van theorie en praktische onderdelen. Hierbij wordt door middel van een intakeproces eerst bepaald wat de precieze werksituatie (met tooling, talen en team-samenstelling) van de deelnemer is, zodat de training maximaal aansluit op de situatie van de deelnemers.

De precieze inhoud van het programma is daarom steeds afhankelijk van de groep, maar de onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn:

  • Het testproces in combinatie met DevOps: hoe is dit anders tot andere ontwikkelprocessen en wat zijn de belangrijke zaken om rekening mee te houden?
  • Wat test je wel en wat niet?
  • Op welk moment voer je performancetests uit?
  • Verschillende omgevingen en andere voorwaarden
  • Integratie van performance met andere tools (buildtools, pipeline)
  • Metrics/analyse/trends: hoe blijf je zicht en grip houden op je resultaten en welke acties je moet ondernemen?
  • Continuous monitoring en de rol hiervan in de applicatie lifecycle

Training door onze performancetesters

Het belangrijkste waarin onze trainingen zich onderscheiden is dat zij worden gegeven door onze eigen ervaren performancetesters. Onze trainers zijn dus op de eerste plaats gepassioneerde performancetesters die op dagelijkse basis ingezet worden bij complexe performance-trajecten.

Door het enthousiasme waarmee zij hun kennis overbrengen en het levendig maken met voorbeelden en praktijksituaties zijn zij gewaardeerde trainers. Onze

Prijs, data en locatie training Performancetesten in DevOps

De training kost 5.900 euro (in-company) met een maximum van 10 deelnemers per training.

Wij verzorgen een prettige en ontspannen leeromgeving. De trainingen vinden regelmatig plaats bij Computest op kantoor. Wij hebben hiervoor een mooie ruimte beschikbaar met dakterras en tevens serveren wij een heerlijke lunch. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om trainingen op locatie bij jouw organisatie te geven.

Maatwerk

Trainingen op maat zijn altijd mogelijk. Voor kleine of grote groepen. Onze in-company trainingen verzorgen we altijd op basis van een intake vooraf. Onze trainers verwerken de werkomgeving, tools en stack van het te trainen team in de training. Ons doel is dat de deelnemer bij terugkomst gelijk de opgedane kennis kan toepassen in de praktijk.

Dankzij de brede kennis die wij in huis hebben kunnen wij trainingen verzorgen voor allerlei doelgroepen en tot op een zeer hoog (technisch) niveau. Ook kan er toegespitst worden op een bepaald onderwerp of bepaalde infrastructuur. Het is dus altijd mogelijk om een passende (maatwerk) training te organiseren.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie of een in-company training aanvragen?

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld