>>
16-mei-2023, min. leestijd

Onze collega Manon is Business Developer én leadzangeres in jazzband MOOOD Indigo

"Mijn werkgever ziet dat ik hier heel gelukkig van word”

Bij Computest werken allemaal mensen met een passie voor cybersecurity. Maar sommige van onze collega’s hebben daarnaast nog een grote passie. In deze blogserie vertellen zij alles over hun passie én hoe zij dit combineren met hun werk bij Computest Security. Vandaag aan het woord: onze collega Manon Dijkstra. Overdag Business Developer en in de avonden en weekenden treedt zij op als zangeres met haar jazz en pop trio MOOOD Indigo.

Even voorstellen

Manon werkt inmiddels alweer 8 jaar bij Computest, waar zij startte als salesmanager. "Toen ik begon in deze rol, bestond de security tak van Computest nog niet. Wij hielden ons toen voornamelijk bezig met het uitvoeren van performancetesten op (web)applicaties. Denk bijvoorbeeld aan het achterhalen van de oorzaak van een trage website of omgeving.”

Door de overname van Pine Digital Security in 2015 werd de security tak van Computest een feit. Hierdoor veranderde ook de functie van Manon. “Inmiddels ben ik Business Developer en is een van mijn voornaamste taken om bedrijven op het gebied van security naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen. Ik geef klanten onafhankelijk advies over de maatregelen die ze minimaal moeten nemen op basis van de dreigingen en risico’s. Hierdoor word je ook gezien als een kennispartner op het gebied van risicomanagement, continue preventieve security, performance, informatiebeveiliging en governance control.”

Wat Manon zo leuk vindt aan Computest Security? “Wij schakelen snel en zijn pragmatisch ingesteld. We hebben een no nonsense mentaliteit en staan voor je klaar als je ons nodig hebt. Doordat we een hele technische organisatie zijn kunnen wij de opdrachtgevers heel gericht adviseren en helpen, het geeft een goed gevoel een expert te kunnen zijn.”

Naast jouw werk bij Computest Security heb je ook een andere grote passie, tell us more!

“Ik zing als leadzangeres in de jazzband MOOOD Indigo.” De naam is gebaseerd op het bekende nummer van Duke Ellington. “Je kan het zingen eigenlijk ondertussen geen hobby meer noemen, want we treden gemiddeld wel 2 keer per week op! We spelen bijvoorbeeld veel in restaurants, maar ook op bruiloften en jubilea. Dit jaar hebben we ook ons eigen jubileum, in juni bestaat ons jazz trio 5 jaar.”

manon

Heb je er ooit aan gedacht om er je fulltime beroep van te maken?

“Ik wil vooral mijn stem niet verliezen, dan kan ik dit wel doen tot ik 80 ben. De optredens geven heel veel energie door de dankbaarheid die ik van het publiek ervaar. Mensen blij maken maar ook ontroeren geeft echt een heel warm gevoel.” Bij Computest doen we serious business, dat is een leuke tegenhanger met het performen voor publiek.”

Wat is jouw gouden truc om werk met zingen te combineren?

“De balans is voor mij heel belangrijk. Het geeft allebei energie, maar het kost natuurlijk ook energie.” De werktijden zijn voor Manon gelukkig goed te combineren, want meestal zijn de optredens in de avond of in het weekend. “Dat betekent wel dat ik soms hele volle weken heb. Maar ik vind mijn werk bij Computest heel erg leuk en interessant en zingen is mijn passie, dus dan krijg je daar ook continue weer energie van.” Computest speelt als werkgever daarin een belangrijke rol, vertelt Manon. “Ik krijg respect en vertrouwen van mijn werkgever om dit te kunnen doen én ze zien dat ik er gelukkig van word. Dat is voor mij heel waardevol.”

Hoe zorgt Computest ervoor dat jij zowel kan stralen op het podium als op kantoor?

“Computest geeft mij de vrijheid om een goede balans te vinden. Ik probeer zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen en als het even kan, op tijd naar bed te gaan zodat ik genoeg uren slaap en daardoor voldoende energie overhoud.” Bij Computest gaat het om je output en om je inzet. Zo lang dat goed zit, is er ook ruimte voor flexibiliteit.

Wat vinden je collega’s van jouw passie?

“Sommige collega’s vinden jazzmuziek helemaal niks en anderen vinden het heel leuk. Die komen ook wel eens kijken. Soms zijn ze echt verbaasd als ze mij zo op het podium zien staan, want zo kennen ze mij niet. Maar over het algemeen vinden zij het natuurlijk heel leuk wat ik doe.”

manon zingen

MOOOD Indigo live zien?

Wil jij Manon met MOOOD Indigo zien stralen? Check dan snel hun website voor de events van de komende weken. Op 30 juni staat MOOOD Indigo op Voorburg Jazz Culinair!

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld