>>
06-juli-2023, min. leestijd

Onze collega Krishan gaat een jaar wonen en remote werken in Thailand

"Ik vind het een voorrecht dat Computest Security mij de vrijheid geeft om dit te doen”

In een eerdere blogserie stelden we je voor aan een aantal collega’s die naast hun werk nog een grote passie hadden. Vandaag stellen we je voor aan Krishan, wederom een collega met een mooi verhaal. Volgende week vertrekt hij voor een jaar met zijn gezin naar Thailand. Naast quality time met zijn familie, blijft hij werken voor Computest Security.

thailand remote werken

Even voorstellen

Krishans carrière begon in sales, waar hij uiteindelijk groeide naar de functie van Sales Manager op het gebied van cybersecurity. Cybersecurity heeft gedurende zijn hele loopbaan een belangrijke rol gespeeld. Een paar jaar geleden maakte hij de overstap naar recruitment en inmiddels vervult hij al ruim anderhalf jaar de rol van interim recruiter bij Computest. "Een collega benaderde me met de vraag of ik hier wilde helpen met de groei van Computest Security. De IT-sector heeft natuurlijk te maken met een enorme krapte, maar dat maakt de uitdaging des te boeiender."

Je gaat met je gezin een jaar naar Thailand, waar kwam dat idee vandaan?

“Mijn vrouw heeft eerder al stagegelopen in New York, en ik heb na mijn studie een tijdje gewerkt op Sint-Maarten. Dat beviel ons zo goed dat we altijd dachten: dat moeten we nog een keer doen.” De tijd vloog voorbij en Krishan deelt dat ze graag voordat hun tweede kind vier jaar wordt nog naar het buitenland wilden gaan. “Tijdens Corona kwamen we er eigenlijk achter dat je prima online kan werken. Ik search online naar kandidaten, plan intakes en sollicitatiegesprekken via Teams. Corona was niet leuk, maar het heeft wel laten zien dat je prima remote kan werken.”

Om te kijken of Thailand zou passen bij hun buitenland avontuur, zijn ze er vorig jaar op vakantie geweest. “We hebben het heel positief ervaren. Je hebt er snel internet, wegen zijn goed begaanbaar en je hebt er voldoende coworking spaces.”

Hoe reageerde Computest toen je hen over het plan vertelde?

“Voordat ik naar mijn manager stapte, heb ik goed nagedacht over de invulling van mijn werk in Thailand.” Krishan haakt ook in op de toekomstplannen van Computest Security, die verder reiken dan de Nederlandse grenzen. “Hoe mooi is het als ik kan laten zien dat het mogelijk is om daadwerkelijk buiten Nederland te werken en dat ook weer aan potentiële werknemers kan vertellen als ervaringsdeskundige. Toen ik mijn plan klaar had ben ik naar mijn manager gegaan, toen is het balletje gaan rollen.” Krishan vervolgt: “Ik vind het een voorrecht dat ik de vrijheid en het vertrouwen krijg om dit te doen, het geeft voor mij ook aan wat er allemaal mogelijk is binnen dit bedrijf.”

Hoe ga je je werk bij Computest uitvoeren terwijl je in Thailand bent?

“Samen met het recruitmentteam hebben we vaste tijdstippen staan. Op maandag hebben we altijd overleg, dus daar ben ik bij aanwezig.” Daarnaast zijn er diverse afspraken gemaakt. “We gaan goed monitoren hoe het gaat, dat overleggen we wekelijks. Daarnaast is dit ook een beetje een try out, dus ik zal ook flexibel moeten zijn. Ik weet dat ik ook af en toe ’s avonds zal moeten werken, maar daar stel ik me op in.”

krishan_Blog-LinkedIn-1200x627-1

Ook voor zijn afspraken met kandidaten heeft Krishan een plan paraat. “Als recruiter search ik veel op LinkedIn, dat is sowieso al online werk wat ik prima remote kan doen. Daarnaast doe ik ook de intake en het eerste gesprek met kandidaten. Dat gaat met de telefoon of via Teams. Corona heeft dat ook echt veranderd. Eerst kwamen kandidaten allemaal naar kantoor, nu gaat die eerste ronde online. Als een kandidaat doorgaat naar de tweede ronde dan is het gesprek wel op kantoor. Dit gesprek vindt meestal plaats met een manager, daar ben ik niet bij aanwezig.”

Welke verwachtingen heb je van je leven en werk in Thailand?

“Een dagje Nederland is super vol. Ik ga onder andere naar Thailand om meer tijd met mijn gezin door te brengen. Ik hoop daarnaast ook meer rust te vinden en inspiratie te krijgen door de nieuwe omgeving. De uren die ik werk wil ik super gefocust zijn. Ik heb ook bewust gekozen om naast de 24 uur die ik voor Computest Security werk, geen andere werkzaamheden te doen.”

Hoe heb je je voorbereid op deze grote stap?

“Ik heb contact gezocht met mensen op LinkedIn die ook wonen in het buitenland en remote werken. Zij geven bijvoorbeeld tips over coworking spaces. Met je laptopje op het strand klinkt leuk, maar is vaak niet praktisch. Een coworking space lijkt me heel productief, omdat iedereen daar is met hetzelfde doel.” Daarnaast heeft Computest Security ook gezorgd voor de nodige materialen. “We zijn natuurlijk een security bedrijf. Daarom is er ook een laptop en telefoon beschikbaar gesteld zodat alle data secure blijven.”

Wat vinden je collega’s van je plan?

“Collega’s vinden het super stoer dat ik dit ga doen met mijn gezin. Veel mensen denken eraan om het te doen, maar doen het uiteindelijk niet. Het is hartstikke leuk dat mijn collega’s zo enthousiast reageren. Wie weet volgen er hierna wel meer!”

Op de hoogte blijven van het avontuur?

Het is bijna zo ver. Op 11 juli vertrekt Krishan samen met zijn gezin naar Thailand. Over een aantal maanden spreken we Krishan weer. Dan vragen we hem uiteraard hoe het nieuwe leven hem bevalt en waar hij zoal tegenaan loopt. Stay tuned!

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld