>>
13-oktober-2014, min. leestijd

We want you!

Ik ben een nerd en daar ben ik trots op! Een veelgehoord motto bij ons op de zaak en meer dan terecht, de nerd is al lang geen communicatieve onbenul op een donker zolderkamertje meer.

In onze beginjaren (zo rond 2005) was het niet lastig om vanuit onze vrienden- en kennissenkring een groep enthousiaste en eigenwijze IT’ers te selecteren. Zij zouden Computest ook het gezicht geven dat het tot de dag van vandaag heeft; the class of '81 was born!

Waar nerden vroeger vooral een gezamenlijke hobby was (sommigen beweren zelfs ‘a way of life’), werd het de ruggengraat van een groeiende organisatie.

Maar logischerwijs bleek deze bron niet onuitputtelijk; het vijvertje met bijdehante nerds uit eigen netwerk droogde uiteindelijk langzaam op.

Toch bleef onze ambitie onveranderd; thought leader in performancetesten, de absolute wil om de beste te zijn en klanten helpen met de kwaliteitsbewaking van hun systemen en bijbehorende prestaties. Groeien dus! Nieuwe contacten werden gelegd, externe partijen werden ingeschakeld en in de loop der jaren hebben wij inmiddels een goede kijk op onze markt gekregen. Wij weten waar de goede ervaren krachten zich bevinden.

Voor starters echter, zijn wij zoals iedere andere organisatie voor een groot deel afhankelijk van instromers vanuit het Beroepsonderwijs. En juist die starters willen we er zo graag bij hebben! Talenten de fijne kneepjes van het vak leren zit in ons bloed en geef toe: iemand met succes vanuit je eigen ervaring coachen en zien slagen, is natuurlijk ook iets om trots op te zijn.

Om die starters te vinden bezoeken wij steeds vaker carrièrebeurzen van de HBO’s in de regio, creëren wij stageplekken en bedenken zo nu en dan een wedstrijd om naamsbekendheid voor ons bedrijf maar zeker ook ons vakgebied te krijgen bij deze doelgroep.

Met name Informatici zijn daarbij interessant. Of laat ik het zo zeggen: zouden voor ons interessant kunnen zijn. En daar wringt de schoen dus. Het lijkt namelijk alsof het zwaartepunt binnen het Beroepsonderwijs (en dan met name binnen de HBO Informatica opleidingen) verschuift. Er wordt steeds meer de nadruk gelegd op vakken en modules die de student moeten voorbereiden op de zogenoemde ‘business’ en in afnemende mate op de techniek. Jammer, vinden wij, of doodzonde zelfs, want de ouderwetse IT'er lijkt een bedreigde diersoort te worden. Gek eigenlijk, voor zo'n "jong" vakgebied.

Ik pleit er dan ook voor om IT als een ambacht te benaderen, net als bijvoorbeeld de bakker, die ook niet de Leiderschapsstijlen van Covey hoeft te herkennen om de lekkerste broden te bakken. Laat hem of haar (kom op dames!) lekker in de code duiken, databases binnenstebuiten keren en netwerken optimaliseren. Er is enorm veel behoefte (en tekort) aan het IT ambacht op de markt!

Natuurlijk is er behoefte aan IT’ers met gevoel voor de business, maar daar is de opleiding BI prima geschikt voor. Maar laat de nerd alsjeblieft lekker doen waar hij goed in is: nerden.

En natuurlijk bieden wij dan de perfecte start voor een mooie carrière! ;)

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld