>>
12-mei-2023, min. leestijd

Computest en Challenge the Cyber bundelen krachten om jong cybersecuritytalent klaar te stomen voor de toekomst

Met trots kondigen wij onze samenwerking met Challenge the Cyber aan. Challenge the Cyber is een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en dcypher, dat zich richt op het ontdekken en ontwikkelen van jonge cybersecuritytalenten in Nederland.

De drie pijlers van Challenge the Cyber

Challenge the Cyber organiseert cybersecurity events voor scholieren en studenten. De jaarlijkse Capture the Flag (CTF), het Cyberbootcamp en de uitzending naar de European Cybersecurity Challenge (ECSC) zijn de belangrijkste onderdelen. Daarnaast worden er trainings- en netwerkactiviteiten georganiseerd om de deelnemers verder te ondersteunen.

Computest draagt bij met expertise: van Capture the Flag tot Cyberbootcamp

Bij Computest vinden we het heel belangrijk dat jonge cybersecuritytalenten zich kunnen ontwikkelen, zodat zij goed voorbereid de arbeidsmarkt kunnen betreden. Een samenwerking met Challenge the Cyber past daarom helemaal in ons straatje. Computest levert een belangrijke bijdrage door tijd en expertise te investeren in dit initiatief. Tijdens de eerste fase van de competitie, het voorbereiden van de Capture the Flag, hebben onze security researchers Khaled Nassar en Daan Keuper samengewerkt met de organisatie en andere sponsors om de challenges zo effectief mogelijk vorm te geven. Er zijn verschillende subcategorieën, zoals forensics, webapplicaties en hardware challenges. De specialisten van Computest zijn gedurende het evenement op 13 mei 2023 aanwezig om de organisatie bij te staan.

Tijdens de Cyberbootcamp is Computest ook beschikbaar voor het geven van trainingen en presentaties. Dit meerdaagse evenement biedt getalenteerde jongeren extra training en de mogelijkheid om een waardevol netwerk op te bouwen.

Computest blijft tot en met 2025 verbonden aan Challenge the Cyber. We zullen zowel een inhoudelijke als financiële bijdrage blijven leveren aan dit initiatief.

Jonge talenten bij Computest

Binnen Computest is er een belangrijke rol weggelegd voor jonge talenten. Starters krijgen mooie kansen als ethical hacker. Jonge talenten doorlopen een interne opleiding en mogen vervolgens een meer ervaren collega 'schaduwen'. Dit betekent dat ze niet alleen technische vaardigheden opdoen, maar ook leren over soft skills, zoals klantcontact en rapporteren.

Khaled Nassar, security researcher bij Computest, vertelt: "In 2022 benaderde Challenge the Cyber ons om vriend te worden van de organisatie. We zijn ontzettend blij dat we vanaf dit jaar een intensievere samenwerking aangaan. Wij mogen ons inzetten om jonge talenten naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd is het ook een mooie kans voor scholieren en studenten om met ons kennis te maken, een echte win-win-situatie."

De samenwerking tussen Computest en Challenge the Cyber draagt bij aan het vergroten en diversifiëren van de groep jonge cybersecuritytalenten in Nederland. Hiermee wordt een solide basis gelegd voor de toekomst van de cybersecuritysector en de veiligheid van onze digitale wereld.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld