>>
14-april-2022, min. leestijd

Computest geeft vorm aan groeistrategie met overname SYSQA

Consultants van SYSQA voegen belangrijke expertise in software testen en quality assurance toe aan organisatie.

Zoetermeer, 14 april 2022 - Computest, specialist in cybersecurity diensten, performance testing en DevOps, gaat samen met SYSQA, dienstverlener op het gebied van software testen en quality assurance. Met het samenvoegen van de bedrijven ontstaat een organisatie met 200 medewerkers. Klanten van beide organisaties profiteren hiermee van meer diepgaande expertise en complete dienstverlening. Voor de medewerkers van Computest en SYSQA betekent de krachtenbundeling dat er meer mogelijkheden zijn voor groei en ontwikkeling en dat zij kunnen bijdragen aan uiteenlopende opdrachten binnen een divers klantenportfolio.

De uitbreiding van Computest met SYSQA is een belangrijke stap in het realiseren van de groeiambities van het bedrijf uit Zoetermeer. Vorig jaar kreeg het een investering van Mentha Capital en is onder meer het doel gesteld om de sterke positie als DevOps-specialist verder uit te bouwen. Met de overname van SYSQA, en het verwelkomen van 90 nieuwe collega’s die op termijn worden samengevoegd in de business unit DevOps, geeft Computest hier concreet invulling aan.

Mensgerichte cultuur

Dankzij het samengaan van onze organisaties ontstaan interessante perspectieven voor zowel het talent binnen onze organisatie als voor nieuwe collega’s.

Hartger Ruijs, CEO en oprichter van Computest

Hartger Ruijs, CEO en oprichter van Computest: “SYSQA heeft een indrukwekkende staat van dienst en een sterke reputatie in software testen en quality assurance. Met een hoog kennisniveau en complementair klantenportfolio is het voor ons een hele aantrekkelijke partij. Verder heeft het een krachtig opleidingsprogramma voor (nieuwe) collega’s. Dankzij het samengaan van onze organisaties ontstaan interessante perspectieven voor zowel het talent binnen onze organisatie als voor nieuwe collega’s.”

Voor SYSQA komt er met het samengaan met Computest ook invulling aan de wens om verder uit te breiden. Jurriën Kuijpers, Directeur van SYSQA: “Met een grotere organisatie krijgen we meer slagkracht en mogelijkheden om meer diverse klanten te bedienen. De reden om samen te gaan met Computest, en bijvoorbeeld niet te kiezen voor een groot softwarehuis, is de vergelijkbare focus die het bedrijf heeft op mensen. Onze medewerkers staan bij ons op één en we hebben gemerkt dat dit bij Computest ook het geval is. Daarnaast is er de match op inhoudelijk gebied. Beide organisaties zijn gespecialiseerd in wat ze doen en vullen elkaar heel mooi aan. Voor onze medewerkers is dit ook een fantastische kans om door te groeien in nieuwe rollen, kennis uit te wisselen en zich te ontwikkelen met onder meer nieuwe tooling.”

Integratie van organisaties

SYSQA blijft vooralsnog onder eigen naam opereren. De komende maanden houdt een integratieteam met leden uit beide organisaties zich bezig met het samenvoegen van de organisaties. “We willen hierbij niet over één nacht ijs gaan”, benadrukt Ruijs. “Het is vooral belangrijk dat de medewerkers van Computest en SYSQA hun plek vinden in de nieuwe organisatie en dat we een fijn bedrijf creëren waar iedereen zich thuisvoelt, graag werkt en zou willen werken. Daarom nemen we de tijd om dit zorgvuldig en samen met elkaar te doen.”


Over Computest

Computest is opgericht in 2005 en is specialist in Cybersecurity, Performance en DevOps. Het bestaat uit twee divisies: Computest Security en Computest DevOps. Computest Security biedt klanten onafhankelijk advies & uitvoering op het vlak van risicomanagement, continue preventieve security, performance, informatiebeveiliging en governance control. Computest DevOps biedt alle mogelijke rollen en specialisaties binnen DevOps aan, inclusief testautomatisering. Hiermee worden organisaties naar een hoger volwassenheidsniveau in DevOps begeleid. Computest telt circa 200 specialisten en is gevestigd in Zoetermeer.

Meer informatie:
Kim ten Brink
Head of Marketing
t. 06-11169413
e. ktenbrink@computest.nl

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld