>>
13-oktober-2020, min. leestijd

Squla schakelt Computest in voor load testing bij piekbelasting

Het is een droomscenario voor ieder online platform: dagelijks 20 keer zoveel gebruikers dan normaal. Toch werd het voor Squla, het platform voor oefenprogramma’s voor basisschoolleerlingen bijna een nachtmerrie. Toen de scholen door de corona-pandemie tijdelijk werden gesloten, bezocht meer dan de helft van alle basisschoolleerlingen in Nederland Squla. Tegen deze enorme piekbelasting was het platform niet bestand. Om vanuit de chaos naar een stabiele situatie te komen schakelde Squla Computest in voor load testing.

Squla besloot tijdens de reguliere schooltijden het platform gratis beschikbaar te stellen. Tegen de vloedgolf bezoekers die toen op het platform afkwam, was de infrastructuur echter niet bestand. In de eerste twee weken na de schoolsluiting kreeg Squla zo’n 600.000 unieke bezoekers per dag. “In het begin leek het nog een kwestie van het opschalen van het serverpark”, vertelt Peter Hofstede, Head of Squla. “Maar toen het systeem nog steeds niet kon voldoen aan de groeiende groep bezoekers, ontdekten we dat de bottleneck bij de database lag.” Om te testen of de oplossingen die hiervoor werden geïmplementeerd ook zorgden voor een verbeterde schaalbaarheid van Squla, werd besloten load testen uit te laten voeren door Computest.

Lees hier over hoe Computest Squla heeft geholpen om vanuit de chaos van piekbelasting, uiteindelijk weer een stabiel platform aan te kunnen bieden.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld