>>

Online bureau Lab Digital vertrouwt securitytesten toe aan Computest

Lab Digital realiseert creatieve en technisch hoogstaande online maatwerkprojecten zoals webshops, mobiele apps en websites. Kwaliteit en resultaat voor de eindgebruiker staan daarbij centraal. Voor het testen van de security van specifieke projecten vertrouwt Lab Digital op partner Computest.

“Bedrijven worden steeds digitaler. Een groot deel van de business verplaatst zich naar het internet, wat zakelijke online platformen tegelijkertijd bedrijfskritischer maakt”, vertelt Pim Vernooij, CTO bij Lab Digital. “Daarmee wordt het ook belangrijker dat de security op orde is.”

Zekerheid over kwaliteit

De klant moet zekerheid hebben over de kwaliteit die wij leveren. In die zin is security compromisloos.

Pim Vernooij, CTO bij Lab Digital

“We weten zelf wat we moeten doen om een basisniveau van security te kunnen garanderen. Maar als het afbreukrisico hoog is, dan kiezen we ervoor de specialisten van Computest in te zetten. De klant moet immers zekerheid hebben over de kwaliteit die wij leveren. In die zin is security compromisloos.”

De keuze om voor securitytesten samen te werken met Computest werd enkele jaren geleden gemaakt. “Computest, destijds nog Pine Digital Security, heeft een sterke reputatie op dit gebied”, vindt Vernooij. “Bovendien hebben zij veel ervaring met Django-technologie, voor ons een van de belangrijkste platformen. Je merkt dat het kennisniveau hoog is waardoor we op hetzelfde niveau denken en handelen. Dit maakt dat we zeer snel kunnen schakelen met elkaar en projecten heel pragmatisch worden aangepakt.”

Privacy van eindgebruiker

Lab Digital werkt veel met Computest samen in ecommerce-trajecten. “Dit zijn doorgaans maatwerkprojecten waarbij we ook veel te maken hebben met financiële en persoonsgegevens. De beveiliging moet dan vanzelfsprekend heel goed dichtgetimmerd zijn. Niet alleen om de continuïteit van het bedrijf te beschermen, maar ook de privacy van de eindgebruiker.”

Vernooij geeft aan dat uit de meeste securitytesten die Computest uitvoert weinig tot geen verrassingen komen: “Dit is ook te danken aan de ervaring die we samen hebben opgedaan. Op het moment dat er nieuwe bevindingen of ontwikkelingen zijn verwerken wij die in onze processen. Zo zorgen we dat er altijd een sterke security-basis ligt. We hebben onlangs bijvoorbeeld ook een mobiele app laten testen door Computest. Zij kwamen met een aantal concrete adviezen die wij weer meenemen in volgende ontwikkeltrajecten. Daarmee versterken en verrijken we elkaar.”

Positieve feedback

Niet alleen de samenwerking tussen Computest en Lab Digital verloopt goed. Ook van klanten krijgt Vernooij positieve feedback. “Zij merken dat wij goed op elkaar zijn ingespeeld waardoor het testen en het optimaliseren een heel vlot en vloeiend proces is. Daarmee kunnen zij er met een gerust hart op vertrouwen dat de beveiliging van hun platformen op orde is en zich volledig richten op hun core business.”

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld