SAFE IS GOOD. PREVENTION IS BETTER.
>>

Zorg

Technologische ontwikkelingen in de zorg volgen elkaar in razendsnel tempo op en het is essentieel dat zorginstellingen hun cybersecurity goed op orde (blijven) houden. Met de groei aan technologische innovaties en steeds meer aanbieders van EPD’s en ECD’s worden - jammer genoeg - vaak ook nieuwe kwetsbaarheden geïntroduceerd. Patiënteninformatie is de meest gevoelige data van zorginstellingen. Hoe vaker en breder patiëntendossiers worden uitgewisseld tussen verschillende organisaties, hoe groter de potentiële risico’s. Medische gegevens moeten veilig zijn, maar tegelijk brengt de bewuste en gecontroleerde uitwisseling van data juist weer grote voordelen mee voor zowel instellingen en hun medewerkers als patiënten, cliënten en behandelaars. Hierbij is steeds vaker de vraag die wij te horen krijgen: hoe zorg je ervoor dat je zeker weet dat er niet meer gedeeld wordt dan nodig is?

Eén derde van de meldingen over datalekken die in 2016 bij de Autoriteit Persoonsgegevens zijn ingediend kwamen uit de gezondheidszorg. Deze datalekken zijn in veel gevallen mogelijk gemaakt door onbeveiligde verbindingen en menselijke fouten. Computest zorgt ervoor dat zorginstellingen hun applicaties kunnen beschermen tegen ongeautoriseerde personen en de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens kunnen waarborgen. Bovendien geeft Computest inzicht in het beveiligingsniveau van de gebruikte applicaties en adviseert hoe zorginstellingen kunnen voldoen aan de huidige wet- en regelgeving.

Health care-01.png

Contact team Zorg

Heb je vragen? Neem contact op met Team Zorg

>>

Security en performance in Zorg

Onze specialisten aan het woord
Meer lezen
>>

Onze diensten in de sector

De top 3

Vulnerability assessment

Wij voeren zeer regelmatig vulnerability assessments uit voor onze opdrachtgevers in de zorg. Zij willen weten of er kwetsbaarheden aanwezig zijn in een nieuwe applicatie of bestaande omgevingen, of zij willen voldoen aan de eisen van een security audit. Als een nieuwe applicatie of nieuw systeem wordt ontwikkeld voor de zorgsector waarbij persoonsgegevens en andere privacygevoelige informatie wordt opgeslagen of uitgewisseld wil je weten dat kwaadwillende aanvallers hier niet zomaar toegang tot kunnen verkrijgen.

Naar de dienst

Security assessment intern netwerk

Bij instellingen waar complexe systemen aanwezig zijn met vele verschillende gebruikers is het belangrijk dat medewerkers de juiste toegang en autorisaties hebben tot bepaalde dossiers. Als het om cybersecurity gaat is het belangrijk om de risico's op kwetsbaarheden van alle gekoppelde systemen te kunnen bepalen. Bij implementaties en samengevoegde systemen kunnen nieuwe kwetsbaarheden zijn geïntroduceerd, deze dienen te worden gedetecteerd. Onze securityspecialisten brengen alle gekoppelde systemen in kaart, bepalen welke risico’s er zijn ontstaan en wat de concrete gevolgen zijn.

Naar de dienst

Performance Test

Performance is van groot belang in de sector zorg. Bij het bieden van zorg wil men een optimale beschikbaarheid van systemen en webapplicaties, waarbij snelheid en veiligheid voorop staat. Bij zorginstellingen, maar ook andere zorgorganisaties, heb je vaak te maken met complexe systemen/ koppelingen welke van invloed kunnen zijn op de gebruikers-ervaring. Wij voeren generale repetities uit voor grote actiesites, zoals Amber Alert, waarbij informatievoorziening snel en adequaat beschikbaar moet zijn op kritieke momenten.

Naar de dienst
>>
Even voorstellen

Wie is team Zorg?

IT TAKES TWO TO TANGO.
>>
Business cases

Onze klanten aan het woord

>>

Vragen?

Wij helpen graag!

Follow us

Wil je ons volgen via social? Kies het platform van jouw voorkeur.

Op de hoogte

Wil je ook onregelmatige updates van ons ontvangen direct in jouw mailbox? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken

Liever direct contact?

Laat je nummer hier achter en iemand uit ons team belt je zo snel mogelijk terug.

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken
Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld