>>

Forcare borgt beveiliging medische data met security testing

Forcare is onderdeel van Philips en helpt zorginstellingen wereldwijd de interoperabiliteit tussen IT-systemen te optimaliseren. Met de software van Forcare wordt complexe medische data beschikbaar voor alle zorgprofessionals die betrokken zijn bij de behandeling van een patiënt. Om te zorgen dat de software en daarmee de data van patiënten, veilig is zet Forcare Computest in voor security testing.

“In de gezondheidszorg heb je te maken met certificeringen en standaarden waar je aan moet voldoen. Alle systemen zijn erop ingericht om privacy te garanderen. Uiteraard willen we dat voor ons platform en de software ook kunnen zeggen”, zegt Walco van Loon, Lead software-architect bij Forcare.

Methodiek voor security testing

Om een partner voor security testing te selecteren zocht Forcare meer dan alleen een consultant die een checklist afvinkt. Het wilde een partij die meedenkt en zelf een gedegen methodiek heeft voor security testing. Forcare koos voor Computest. Daarmee werden niet alleen de software en het online platform getest, maar kreeg het ook advies over hoe het veel voorkomende aanvallen kan voorkomen. Waardevol, aangezien zaken als ransomware-aanvallen ook in de gezondheidszorg dagelijks aan de orde zijn.

Lees hier meer over hoe Forcare de security van de software en het online platform optimaliseerde.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld