>>
20-februari-2019, min. leestijd

AFAS Software kiest Computest als security-partner

AFAS Software ontwikkelt innovatieve softwareproducten voor de zakelijke en consumentenmarkt. Het bedrijf heeft een continue focus op privacy en beveiliging. Om deze focus ook in de praktijk te brengen werkt het samen met security-partner Computest.

Om altijd een actueel inzicht in de veiligheid van het complete netwerk te hebben, voert Computest naast de jaarlijkse pentest een dagelijkse security-check uit voor AFAS. Dit gebeurt volledig automatisch met een infrastructuur-scan.

Dashboard met chatfunctionaliteit
De bevindingen uit de scan worden overzichtelijk weergegeven in het speciale dashboard van de hybride dienst Marvin_. Doordat deze ook een chatfunctionaliteit bevat kunnen de specialisten van Computest in het geval van cruciale kwetsbaarheden direct in contact treden met de personen die bij AFAS verantwoordelijk zijn voor IT en security. In samenspraak wordt vervolgens gekeken of de bevindingen inderdaad moeten worden opgelost en met welke prioriteit.

Jeroen van Stokkum, manager ICT bij AFAS: “Doordat er zeer regelmatig contact is over de bevindingen, ontstaat aan beide kanten een leercurve en is de opvolging beter te managen. Bovendien zorgt het actieve partnership aan onze kant voor een continue focus op privacy en beveiliging en krijgen we van Computest altijd snel de passende begeleiding.”

Meer weten over hoe AFAS Software focus en grip houdt op security? Lees hier de volledige klantcase.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld