>>
04-juli-2023, min. leestijd

Computest Security neemt Spaans incident response-bedrijf Incide over

Eerste stap in het creëren van een onafhankelijk Europees security-bedrijf

Cybersecurity-specialist Computest Security heeft Incide overgenomen, een leidende Spaanse consultancy-organisatie voor incident response-diensten. Met de overname voegt Computest Security ervaring en expertise in incident response toe en wordt de organisatie uitgebreid naar meer dan honderd specialisten. De overname is de eerste stap van Computest Security in het creëren van een onafhankelijk Europees security-bedrijf met als doel om binnen drie jaar aanwezig te zijn in de snelst groeiende Europese markten.

De kracht en expertise van Computest Security ligt op het gebied van preventie en detectie. De specialisten van het bedrijf leveren diensten zoals pentesting en managed detection & response. Ook heeft Computest Security een sterke reputatie op het gebied van onderzoek naar kwetsbaarheden met zijn onderzoeksdivisie Sector 7. Incide's team bestaat uit digitale forensische experts en experts op het gebied van incident response. Zij werken dagelijks samen met klanten om complexe beveiligingsincidenten aan te pakken en de impact ervan te beperken. Ook is er veel kennis in huis over actuele dreigingsactoren. Hierdoor kan Incide - in combinatie met diensten voor geavanceerde adversary simulation en endpoint-security - klanten de meest effectieve beveiligingsmaatregelen bieden. Onder deze klanten bevinden zich banken en andere organisaties die genoteerd zijn aan de Spaanse aandelenbeurs, IBEX35.

Ondersteuning bij elk beveiligingsprobleem

Dankzij hun complementaire expertise kunnen Computest Security en Incide nu klanten in Europa en daarbuiten ondersteunen bij elk beveiligingsprobleem, of het nu gaat om operationele of strategische, technische of niet-technische issues. De samenwerking biedt ook de mogelijkheid om het geavanceerde onderzoek van Sector 7 naar kwetsbaarheden en nieuwe dreigingen naar een nog hoger niveau te tillen.

Computest-Security-internationaal

“Naast het versterken van onze capaciteit en expertise op het gebied van incident response, zochten we een organisatie die past bij onze cultuur waarin onze mensen en klanten centraal staan”, zegt Hartger Ruijs, CEO van Computest Security EU. “Met Incide hebben we zo’n bedrijf gevonden. Incide deelt onze visie op het bevorderen van security, heeft een vergelijkbare organisatiecultuur en heeft sinds de oprichting in 2005 een sterk track record opgebouwd. Samen willen we onze organisatie verder uitbreiden en ook andere ambitieuze security-bedrijven met dezelfde mindset en passie zich bij ons laten aansluiten om de groei binnen Europa voort te zetten.”

Abraham Pasamar, CEO en oprichter van Incide: “We zijn verheugd onderdeel te worden van Computest Security en samen te bouwen aan een sterke Europese security-organisatie. Omdat de beveiligingsmarkt steeds verder consolideert en klanten steeds meer internationaal opereren, is het belangrijk om voldoende slagkracht te hebben. Door onze krachten te bundelen met Computest Security ontstaat er een sterke synergie waarmee we een grotere markt kunnen aanspreken en waar onze klanten en medewerkers de vruchten van plukken.”

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld