>>
04-september-2023, min. leestijd

Marc van Nuland versterkt Computest Security als strategisch adviseur

Cybersecurity-specialist Computest Security heeft Marc van Nuland aangetrokken als strategisch adviseur. In deze rol is hij onder meer betrokken bij het verder ontwikkelen van de strategie van het bedrijf. Ook brengt hij zijn kennis en ervaring uit de verzekeringsbranche in om bedrijven, verzekeraars en bemiddelaars te helpen om de financiering van cyberrisico’s mogelijk te maken. De strategische adviesfunctie bij Computest Security volgt voor Van Nuland op het einde van zijn rol als executive chairman bij verzekeringsmakelaar Aon, waar hij ook gedurende tien jaar CEO was.

Marc van Nuland startte zijn carrière bij Computer Security Consultants (nu KPMG) en is een zeer ervaren zakelijk leider. Naast een schat aan kennis brengt hij ook waardevolle ervaring met zich mee in het professionaliseren en uitbouwen van organisaties. Met Van Nuland aan boord wil Computest Security de organisatie verder ontwikkelen en zich bovendien richten op het verbeteren van de verzekerbaarheid van cyberrisico’s voor zowel (potentiële) verzekerden, verzekeraars als bemiddelaars.

“We zijn trots om een collega met de statuur van Marc als strategisch adviseur te mogen verwelkomen en samen met hem onze positie als leidende security-specialist in onder meer het verzekeringsdomein uit te bouwen”, zegt Dennis de Hoog, CEO bij Computest Security. “Voor veel organisaties is het moeilijk om te voldoen aan de acceptatiecriteria van verzekeraars. Verzekeraars hebben op hun beurt moeite om te bepalen wat steekhoudend bewijs is voor de verzekerbaarheid van organisaties tegen cyberrisico’s. Met de waardevolle kennis van Marc op het gebied van financieel risicomanagement en de verzekerbaarheid van cyberrisico's, gaan wij daarin het verschil maken.”

marcvannuland

Foto: Dennis de Hoog, CEO Computest Security met Marc van Nuland (rechts)

Groeipotentieel

Met zijn uitgebreide netwerk zal Van Nuland bijdragen aan de naamsbekendheid van Computest Security in het bedrijfsleven en daarmee ook aan het commerciële succes van de organisatie. Over zijn nieuwe rol zegt hij: “Computest Security heeft een enorm groeipotentieel. Ik zie veel mogelijkheden om met de getalenteerde professionals binnen de organisatie en partners in de verzekeringsbranche, te werken aan het beter verzekerbaar maken van cyberrisico’s. Hiermee kunnen organisaties ondanks de aanwezige risico’s met vertrouwen een veilige en succesvolle toekomst tegemoet zien.”


Over Computest Security

Computest Security is het meest flexibele, mensgerichte, technologiegedreven IT security-bedrijf van Nederland. Het doel van de organisatie is om de weerbaarheid van klanten op de lange termijn te vergroten en hen te helpen security-bedreigingen te overwinnen. Zo wil Computest een bijdrage leveren aan de veiligheid van de Europese samenlevingen waarin klanten actief zijn. Dankzij de sterke achtergrond op het gebied van code-, applicatie- en cloud-beveiliging, kunnen de security-specialisten van Computests klanten ondersteunen in de volledige cyclus: zo kunnen zij helpen bij het voorkomen, detecteren en reageren op hedendaagse security-bedreigingen, vanuit een technisch, procesmatig en menselijk perspectief.

Meer informatie

Computest Security
Roxy Meints-Spaargaren, Marketing Director
e. rmeintsspaargaren@computest.nl
t. 06 411 022 56

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld