>>
07-juni-2022, min. leestijd

Rapid Circle en Computest Security slaan handen ineen voor security-diensten

Zoetermeer, 7 juni 2022 - Cybersecurity-specialist Computest Security en Microsoft Cloud-specialist Rapid Circle gaan nauw samenwerken in het aanbieden van cybersecurity-diensten. Rapid Circle profiteert van het kunnen leveren van onafhankelijke security-expertise van Computest, terwijl andersom geprofiteerd wordt van de specifieke Microsoft-kennis van Rapid Circle.

De samenwerking biedt klanten van Rapid Circle een waardevolle aanvulling op het dienstenportfolio. Security-diensten voor preventie, detectie en (incident) response worden op deze manier ingekocht in plaats van het zelf te ontwikkelen. De bewezen expertise van Computest kan direct worden toegepast en geavanceerde kennis uit Sector 7, de security research divisie van Computest, zorgt dat klanten effectiever worden beschermd en risico’s op criminele aanvallen worden verlaagd. Zo profiteren ze onder andere van het security operations center en 24/7 incident response team en kunnen specialistische beveiligingsdiensten zoals pentesting, ethical hacking en red teaming geïntegreerd, maar onafhankelijk worden aangeboden.

Computest heeft via de samenwerking toegang tot een groot Microsoft-gebaseerd klantenportfolio en kan dankzij de kennis van Rapid Circle de diensten in lijn brengen met de Microsoft Security Technology Roadmap. Hiermee kan het bedrijf zich verder ontwikkelen als cyber security managed service provider.

Chris Hazewinkel, CCO van Computest Security, en verantwoordelijk voor innovatie en strategic partnerships: “De markt heeft behoefte aan specialisten en capaciteit. Gezien de snelheid van technologische ontwikkeling is samenwerken vaak beter voor de eindklant, dan zelf capability opbouwen. De samenwerking met een gerenommeerde Microsoft-specialist zet ons nog steviger in de markt. We kunnen onze diensten bij nieuwe klanten aanbieden, maar ook onze bestaande klanten profiteren van de Microsoft-expertise van Rapid Circle. Dankzij de schaalvergroting zijn we nog beter in staat services aan te bieden op internationaal niveau. Daarnaast hebben we een enorm leuke klik met Rapid Circle, de cultuur en de dynamiek spreken mij erg aan.”

Cyberrisico's komen hoger op de agenda in de boardroom. Door de samenwerking met Computest kunnen we een groot portfolio aan security-diensten op topniveau aanbieden.

Harold Punter, CEO van Rapid Circle

Harold Punter, CEO van Rapid Circle: “Cyberrisico's komen steeds hoger op de agenda in de boardroom. Door deze samenwerking kunnen we een groot portfolio aan security-diensten op topniveau aanbieden. De onafhankelijkheid van Computest en de uitvoerige technische kennis levert veel van onze klanten een security-voorsprong op en samen met de diensten van Rapid Circle zorgt dit voor een versnelling in hun digitale transformatie.”


Over Computest

Computest is opgericht in 2005 en specialist in Cybersecurity, Performance en DevOps. Het bestaat uit twee divisies: Computest Security en Computest DevOps. Computest Security biedt klanten onafhankelijk advies en uitvoering op het vlak van risicomanagement, continue preventieve security, performance, informatiebeveiliging en governance control. Computest DevOps biedt alle mogelijke rollen en specialisaties binnen DevOps aan. Hiermee worden organisaties naar een hoger volwassenheidsniveau in DevOps begeleid. Computest telt circa 200 specialisten en is gevestigd in Zoetermeer.

Over Rapid Circle

Rapid Circle helpt bedrijven de overstap te maken naar Microsoft cloud-toepassingen en daar maximaal waarde uit te halen. De internationale organisatie telt zo’n 350 medewerkers met kantoren in Nederland, India en Australië. Klanten van Rapid Circle zijn onder meer Shell, Amsterdam UMC, VodafoneZiggo en KLM en 1st Energy. In 2020 werd Rapid Circle als eerste Nederlandse organisatie uitgeroepen tot ‘Worldwide Microsoft Partner of the Year 2020’ in de categorie Modern Workplace. Verder is het vijfvoudig FD Gazelle en is het lid van de exclusieve Microsoft Partner Advisory Council. Voor meer informatie: www.rapidcircle.com

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld