FROM INSIGHT TO ACTION.
>>

Overheid

De overheid is verantwoordelijk voor de uitvoer van wettelijke taken en het publieke belang dienen. Hierbij hoort ook de verantwoordelijkheid om goede producten en diensten aan te bieden op een toegankelijke, snelle en veilige manier. Door fusies, samenwerkingsverbanden en decentralisaties begrijpen wij dat veranderingen doorvoeren of keuzes maken een complexe zaak kan zijn en dat keuzes hierin weloverwogen moeten worden gemaakt. De mogelijkheden én de risico's van digitalisering binnen de (semi)overheid zijn hierbij belangrijke onderwerpen.

Wij zien dat er ondanks de zorgvuldigheid in overleg en samenwerking er keuzes worden gemaakt welke negatieve impact kunnen hebben op de performance en security van systemen. Door een uitbreiding van systemen kunnen vertragingen van functionaliteiten of kwetsbaarheden zijn geïntroduceerd waardoor een onafhankelijk en objectief onderzoek nodig kan zijn om te bepalen waar het knelpunt zit en hoe deze is op te lossen.

Wij zijn bekend met het zorgvuldig omgaan van deadlines van projecten en hebben ruime ervaring op het gebied van zowel performance als security testen van onder andere digitale oplossingen voor data-uitwisseling, het beschermen van gevoelige en persoonlijke gegevens en middelen om werken op afstand mogelijk te maken (bijvoorbeeld Citrix).

Ons zelfsturende team van technisch specialisten is flexibel en gespecialiseerd in performance-, functionele- en securitytesten binnen het (semi)overheidsdomein. Door jarenlange ervaring in deze sector is Computest voor gemeentes, semi-overheden en zelfstandige bestuursorganen (ZBO's) een gewaardeerde partner die ondersteunt bij het beschermen en optimaliseren van softwarekwaliteit op het gebied van security- en performance-onderzoeken.

Government-01.png

Team Overheid

Heb je vragen? Mail of bel ons team dat is gespecialiseerd in de sector Overheid.

>>

Security en Performance in Overheid

Onze specialisten aan het woord
Meer lezen
>>

Onze diensten in de sector

De top 3

Performance Onderzoek

Wij voeren generale repetities uit voor bijvoorbeeld de "Digistorm" van de jaarlijkse aangifte bij de Belastingdienst, tot veiligheidsregio's waarbij informatievoorziening snel en adequaat beschikbaar moet zijn op kritieke momenten. Onze technisch performancespecialist bepaalt samen met de opdrachtgever wat de meest geschikte aanpak is voor het vraagstuk en voert deze vervolgens geheel in overleg - en indien gewenst buiten kantoortijden - uit. Onafhankelijk kunnen wij een uitspraak doen over de verwachte performance in productie en de identificatie van bottlenecks vaststellen.

Ga naar deze dienst

Security assessment kantoorautomatisering

Bij gemeentes maar ook andere overheidsorganisaties heb je vaak te maken met complexe systemen die over verschillende protocollen informatie met elkaar uitwisselen. Door fusies, samenvoegingen van afdelingen en samenwerkings-verbanden kan het overzicht van deze koppelingen soms lastig te bewaren zijn. Als het om cybersecurity gaat is het belangrijk om de risico's op kwetsbaarheden van alle gekoppelde systemen te kunnen bepalen. Bij implementaties en samengevoegde systemen kunnen nieuwe kwetsbaarheden zijn geïntroduceerd en deze dienen te worden gedetecteerd.

Ga naar deze dienst

Vulnerability Assessment

Als een nieuwe applicatie of nieuw systeem wordt ontwikkeld voor het publieke belang en/of waarbij persoonsgegevens en andere privacygevoelige informatie worden opgeslagen of uitgewisseld, wil je gewoon weten of kwaadwillende aanvallers hier niet zomaar toegang tot kunnen verkrijgen. Bij een kwetsbaarhedenonderzoek laten we niets onderbelicht, maar adviseren wij ook in wat de daadwerkelijke risico’s kunnen zijn, zodat we gezamenlijk een scope bepalen die bepalend is voor de aanpak van de test.

Ga naar deze dienst
IT TAKES TWO TO TANGO.
>>

Business cases

Onze klanten aan het woord
>>
Even voorstellen

Wie is team overheid?

>>

Stay in touch

Vragen? Wij helpen graag!

Follow us

Op diverse social media platformen plaatsen we regelmatig updates. Volg ons!

Op de hoogte

Wil je ook updates van ons team ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken

Liever direct contact?

Laat je nummer hier achter en iemand uit ons team belt je zo snel mogelijk terug.

Schakel JavaScript in om dit formulier te gebruiken
Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld