>>
30-april-2020, min. leestijd

Computest Security Assurance geeft organisaties grip op cybersecurity en compliance

Compleet pakket securitymaatregelen tegen vaste prijs per maand

Computest, specialist op het gebied van cybersecurity, performance en geautomatiseerd functioneel testen, kondigt brede beschikbaarheid aan van Computest Security Assurance. Hiermee krijgen klanten voor een vast bedrag per maand een volledig pakket preventieve maatregelen waarmee de risico’s van cyberaanvallen proactief worden geëlimineerd. Met Computest Security Assurance zijn bedrijven gegarandeerd van doorlopende aandacht en advies van een vaste security-expert en krijgen zij zonder onverwachte extra kosten, grip op compliance en cybersecurity. De dienst is in de afgelopen periode al succesvol ingezet bij een selecte groep klanten en is nu beschikbaar voor iedereen.

Organisaties hebben intern vaak onvoldoende securitykennis in huis. Ook ontbreekt het specialisme en de focus om de benodigde preventieve maatregelen te treffen. Dit terwijl compliance-eisen en securityrisico’s juist toenemen. Daarnaast hebben bedrijven zeker in deze periode, behoefte aan zekerheid en willen ze niet verrast worden door hoge kosten als er zich een security-incident voordoet.

“Op basis van deze inzichten hebben we een oplossing ontwikkeld waarbij organisaties altijd de expertise van de beste ethische hackers in huis hebben”, vertelt Chris Hazewinkel, CEO van Computest Services. “Met Computest Security Assurance bieden we een aantal stevige maatregelen waarmee potentiële schade veroorzaakt door kwetsbaarheden, zoals omzetverlies of imagoschade, kan worden voorkomen. Bovendien zijn er dankzij een vast, beheersbaar maandbedrag geen onvoorziene kosten of hoge kosten vooraf.”

6 onderdelen Computest Security Assurance

Computest Security Assurance bevat een compleet pakket securitymaatregelen dat bestaat uit de volgende 6 onderdelen:

  • Intake en risk assessment

De eerste stap die wordt genomen bij Computest Security Assurance is een uitgebreide intake en een risk assessment. Hierbij worden de specifieke wensen en securityvraagstukken van de organisatie geïnventariseerd en wordt bepaald welke resources belangrijk zijn om te beschermen.  

  • Marvin_ Vulnerability Scanning

Met Marvin_, de tool voor vulnerability scanning wordt een dagelijkse security-scan uitgevoerd op de infrastructuur van het bedrijf. Deze scan wordt gecontroleerd door een securityspecialist waardoor er direct actie ondernomen wordt als er risicovolle kwetsbaarheden zijn.

  • Pentest

Met een jaarlijkse pentest krijgen organisaties antwoord op de vraag: kunnen kwaadwillenden mijn applicatie of bedrijf via het internet benaderen, en zo ja welke risico's lopen we dan? Als er tijdens de test kwetsbaarheden worden gevonden lost  Computest deze ook op.

  • Onbeperkt advies van een securityspecialist

Met Computest Security Assurance hebben bedrijven altijd de beschikking over een ervaren en gecertificeerde securityspecialist. Deze zorgt er continu voor dat proactief de juiste acties worden ondernomen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de organisatie. Ook kan de specialist worden geraadpleegd voor advies en om te sparren over specifieke securityvraagstukken. Indien nodig kan het team opgeschaald worden naar meer dan 35 securityspecialisten en ethical hackers. 

  • Management Awareness sessies

Er wordt elke zes maanden een sessie georganiseerd met het management om bevindingen en resultaten door te nemen: waar staan we nu en in hoeverre is er een hogere staat van paraatheid nodig of juist niet? Hierdoor blijft er ook op dit niveau aandacht voor security.

  • Security-trainingen Computest Academy

Verder krijgen medewerkers een Security Awareness-sessie en wordt er een tweedaagse technische securitytraining gegeven door een ethisch hacker van de Computest Academy.

“Ons doel is om een continue focus op security te hebben zonder dat onze eigen mensen hier dedicated mee bezig hoeven zijn”, zegt Jeroen van Stokkum, manager ICT bij AFAS Software. “Met Computest Security Assurance profiteren wij van de meest actuele kennis van de securityspecialisten bij Computest en kunnen wij hen dag en nacht als sparringpartner raadplegen. Met deze managed service-oplossing zijn we ervan verzekerd dat de juiste preventieve maatregelen worden genomen tegen transparante kosten.”

Computest Security Assurance is beschikbaar vanaf 2.250,00 euro per maand. Kijk hier voor meer informatie.

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld