>>
08-december-2020, min. leestijd

Nieuwe, internationale Computest Academy biedt praktijkgerichte opleidingen en certificeringen voor security en compliance

Computest, specialist op het gebied van performance en cybersecurity, heeft een eigen Academy opgericht voor internationale training en certificering van security-professionals. Door de samenwerking met Kader, specialist op het gebied van compliance en veiligheidskunde, kunnen bovendien de overlappende gebieden van security en compliance in één hoogwaardig opleiding- en certificeringstraject worden aangeboden. De start van de internationale Academy is een een belangrijke stap voor Computest om de focus op security en compliance verder te versterken. 

Training is essentieel onderdeel van het securitybeleid van elke organisatie, de kennis wordt geborgd in de mensen die zich ook blijvend kunnen ontwikkelen op dit gebied. Computest biedt al jaren trainingen aan voor verschillende rollen en functies waarin ervaring van security experts, praktijkkennis en theorie samenkomen. Deze trainingen worden vaak incompany gegeven en op maat ingevuld. Met het opzetten van een eigen Academy wordt het trainingsaanbod aanzienlijk uitgebreid en aangevuld met certificeringen zoals CISSP (Certified Information Systems Security Professional) en OSCP (Offensive Security Certified Professional). Computest is één van de weinige partijen in Nederland die vanuit het (ISC)² deze officiële training mag aanbieden. Verder worden dankzij de samenwerking met Kader de silo’s van security en compliance doorbroken. 

“Het feit dat organisaties en vooral de medewerkers zich moeten wapenen tegen steeds geavanceerder bedreigingen zorgt ervoor dat het trainen en certificeren van deze medewerkers op verschillende aspecten van security echt topprioriteit is geworden”, vertelt Chris Hazewinkel, CEO van Computest Services. “Door de aanwezige kennis, awareness en het informatiebeveiligingsbeleid naar een hoger volwassenheidsniveau te tillen, wordt een organisatie niet alleen kwalitatief beter, maar kan het ook sneller nieuwe oplossingen op de markt brengen. De trainingen van de Academy op verschillende kritische gebieden ondersteunen organisaties en professionals hierbij.”

Trainingen virtueel, hybride en op locatie

De Computest Academy biedt internationaal trainingen op het gebied van security awareness, vakinhoudelijke trainingen zoals Security in DevOps en verschillende certificeringen waaronder CISSP en CISM (Certified Information Security Manager). Deze worden zowel virtueel als corona-proof op verschillende fysieke locaties aangeboden waaronder Zoetermeer en Zeist. Om de virtuele trainingen te laten slagen wordt de nieuwste kennis op onderwijskundig gebied toegepast. Het doel is om professionals een kwalitatief hoogwaardig en praktijkgericht opleidingstraject te bieden waarmee zij een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren en bewaken van de security en compliance binnen hun organisatie. 

“Het bewaken en op peil houden van het kennisniveau van medewerkers zien we ook als onderwerp terugkomen in compliance audits. De academy helpt bedrijven dit te borgen en biedt een integrale aanpak om zowel te voldoen aan de geldende compliance wet-en regelgeving als aan de eisen die worden gesteld aan (security) professionals”, zegt Rick Santbergen, Business Unit Manager Managementsystemen & Certificatie bij Kader.

Meerjarenplan voor security

Organisaties kiezen steeds vaker voor een overkoepelende aanpak voor security en compliance en definiëren specifieke eisen voor afdelingen en professionals. Zo moeten CISO’s en andere security-professionals bepaalde certificeringen behalen en wil men ervan verzekerd zijn dat andere medewerkers zich voldoende bewust zijn van security-risico’s, en hoe zij kunnen bijdragen aan het verkleinen hiervan. Hiervoor kan in samenwerking met de Computest Academy een meerjarenplan worden ontwikkeld waarbij aandacht is voor het behalen van certificeringen en het opbouwen van bepaalde skills.

“Het doel is om niet alleen organisaties en professionals te helpen hun kennis uit te breiden en certificeringen te behalen, maar we willen daadwerkelijk de wereld een stuk veiliger maken. Daarom zijn onze trainingen erop gericht de informatie te laten beklijven, onder meer door de praktische cases die onze trainers vanuit hun ervaring bij klanten behandelen”, aldus Hazewinkel. 

Deze website werkt het beste met JavaScript ingeschakeld